Dagsprogram

Lørdag 21. september 2024  – Rejsedag

Kl. 04.00:
Mødetid i Kastrup Lufthavn Terminal 3.

Kl. 06.00:
Afrejse Kastrup med SAS, SK 583.

Kl. 9.40:
Ankomst Malaga 09.40.

Kl. 10.15:
Kørsel ca. 1,5 time i lejet bus til Garden of Lemons.

Kl. 12.00:
Ankomst Garden of Lemons. Indkvartering på de tre lokaliteter (Privatboligen i Chite, Hotel Naranjos og Garden of Lemons).

Kl. 13.30:
Frokost. Rundvisning med fortællingen om Garden of Lemons. Præsentation af deltagerne. Afslapning ved poolen.

Kl. 19.00:
Middag med efterfølgende hygge for de utrættelige.

Søndag, 22. september – Vandring i nærområdet 

Ingo fortæller og guider os rundt i det smukke nærområde.

Kl. 8.30: Morgenmad på de tre lokationer.

Kl. 10.00: Morgensang og dagens refleksion i Orangeriet.

Kl. 10.45: Vandring i nærområdet forbi kirkegården ned til søen og langs med floden tilbage til landsbyen og til Garden of Lemons. 

Vandringen er på ca. 8 km. ad en forholdsvis let rute. – 2,5 timers rundtur.

Ved hjemkomsten serverer Henrik en delikat frokost. Efter frokosten er der tid på egen hånd til ro og afslapning. Måske vil poolen friste?

Kl. 19.00: Middag på Garden of Lemons

Mandag, 23. september – Vandring, poesi og mystik i naturparken Sierra Nevada

Kl. 8.30:
Morgenmad på de tre lokationer.

Kl. 10.00:
Morgensang og dagens refleksion i Orangeriet.

Kl. 10.45:
Afgang med bus til Sierra Nevada-bjergkæden.

Dagen byder på en vandring krydret med poesi i hjertet af den fantastiske bjergkæde, Sierra Nevada. Undervejs hører vi poesi af poeten og mystikeren San Juan de la Cruz (John of the Cross), der levede 1542-1591, og stadig hører til én af de største spanske digtere gennem tiderne. Rejselederen giver os en introduktion til poetens liv og værker.

Vi vil i løbet af vandringen i de overvældende og smukke bjerge få digtoplæsninger, der viser poetens store inspiration fra naturen og Højsangen i Det Gamle Testamente.

Undervejs nyder vi den medbragte sandwich smurt med lokale råvarer. 

Vandringen er på ca. 12 km i middelsvært terræn. – 3,5 timers rundtur.

Inden hjemkørslen er der mulighed for at nyde en forfriskning på en restaurant i området.

Kl. 19.00:
Middag på Garden of Lemons.

Tirsdag, 24. september – Guidet byvandring i Granada og Alhambra

Kl. 8.30:
Morgenmad på de tre lokationer.

Kl. 10.00:
Morgensang og dagens refleksion i Orangeriet.

Kl. 10.45:

Efter morgensang kører vi til Granada, hvor vi får en guidet byvandring. Med udgangspunkt ved rådhuset føres vi igennem store dele af den gamle by, forbi det gamle silkemarked, renaissance/barok-bydelen med den storslåede domkirke, bispepalæet og Capilla Real.

Efter en frokostpause på egen hånd er der tilbud om en guidet rundvisning på det ikoniske kongeslot Alhambra, som er en af Spaniens største turistattraktioner og afspejler Granadas rige historie.

Slottet er bygget i en eventyrlig arabisk arkitektur og ligger med sine smukke romantiske haver højt over byen. Vi får en super dansktalende spansk guide til at introducere og tage os med på en 2,5 timers guidet og berigende rundvisning. Denne rundvisning er et frivilligt tilbud, som kræver tilmelding senest 8. juli og koster 500 kr. For de af jer, der allerede har besøgt Alhambra eller gerne vil benytte eftermiddagen til selv at udforske den smukke by er der mulighed for 3 timers siesta inden besøget i det arabiske kvarter.

Efter rundvisningen på Alhambra går vi igen ned mod byens centrum og videre op til det gamle arabiske kvarter “El Albaicín” (der står på UNESCOs verdens kulturarvsliste) til pladsen ved kirken San Nicolás, hvorfra man oplever en mageløs udsigt over kongeslottet Alhambra med Sierra Nevadas mægtige bjerge i baggrunden.

Middagen indtages på den pragtfulde restaurant Morayma, et historisk hus bygget i traditionel andalusisk stil med uforglemmelige udsigter over slottet og byens tage.

Onsdag, 25. september – Vandring i baglandet ved Sydkysten

Kl. 8.30:
Morgenmad på de tre lokationer.

Kl. 10.00:
Morgensang og dagens refleksion i Orangeriet.

Kl. 10.45:
Med bus kører vi til den smukke mauriske bjerglandsby Frigiliana, som ligger i baglandet ved Sydkysten med en flot udsigt til Middelhavet. Byen er flere gange blevet kåret som Andalusiens smukkeste og mest velbevarede hvide bjerglandsby.

Fra byen stiger vi op mod bjerget El Fuerte, der var maruernes sidste tilflugtsted efter revolten, som resulterede i, at de helt blev smidt ud af Spanien i 1569. Vandringen byder på smukke udsigter i et meget kuperet terræn.

Vandringen er på ca. 8 km i mellemsvært og stærkt kuperet terræn. 2,5 timers rundtur.

Vi spiser frokost på en dejlig restaurant, der ligger smukt på torvet foran Frigilianas kirke. Efter frokosten kører vi det korte stykke ned til stranden ved kystbyen Nerja. Her bliver der tid til en dukkert i Middelhavet eller spise en is på den berømte plads Balcón de Europa.

Kl. 19:
Middag på Garden of Lemons.

 

Torsdag, 26. september – Fridag

Kl. 8.30:
Morgenmad på de tre lokationer.

Kl. 10.00:
Morgensang og dagens refleksion i Orangeriet.

Resten af dagen er til fri disposition. Her er der mulighed for at slappe af i vores fantastiske paradis, Garden of Lemons. Måske en tur i poolen og en læsepause i skyggen af et citrontræ eller simpelthen blot nyde stilheden og udsigterne fra refugiet!

Dagens centrale træfpunkter bliver de to udsøgte måltider, frokost og middag, som begge indtages her.

For de utrættelige” tilbydes en kort men spektakulær vandretur til det unikke naturområde i Barranco de luna i Saleres tæt på refugiet. Vandringen går igennem flodlejet i slugten Barranco de luna og byder på en helt enestående naturoplevelse. Her har tusindvis af års erosion skabt en ca. én km lang dyb kløft med stejle sider, der som hugget af en kunstners hånd er af ubegribelig og stor skønhed. Store dele af denne tur går vi i selve floden. Denne tur koster 30 Euro og betales på dagen.

Længde: Turen i Barranco de Luna er ca. 3 km. i vand til knæene og behov for hinandens hjælp og støtte. Noget af turen går vi i selve flodlejet, og er nogle få gange lidt krævende. 2 timer medbring fodtøj, der kan tåle at blive vådt. (sportssandaler/kondisko eller lignende).

Kl. 19
Middag på Garden of Lemons.

pastedGraphic.png

Flamencoen har rødder tilbage til Andalusien omkring 1850. Den består primært af sang, guitarspil og dans akkompagneret af palmas – håndklap. Gennem musikken fortolkes livets helt store følelser udi kærlighed og længsel, sorg, tab, smerte og glæde.

 

Fredag, 27. september – Vandring i området bag Alhambra

Kl. 8.30:
Morgenmad på de tre lokationer.

Kl. 10.00:
Morgensang og dagens refleksion i Orangeriet.

Kl. 10.45:
Med bus kører vi til området ovenfor Alhambra i Granada og vandrer gennem en meget fredfyldt olivenlund med smukke udsigter. Den første del af vandringen er meget flad og let at gå. Her nyder vi også vores medbragte madpakke.

Efterfølgende vandrer vi videre gennem en noget mere anstrengende nedstigning mod byen.

Vandringen er på ca. 8 km i blandet terræn. 2,5 timers rundtur.

Kl. 18:
Ved poolen nyder vi et glas af husets bobler samt en fantastisk flamenco-koncert.

Kl. 19:

Afskedsmiddag og festligt samvær på Garden of Lemons.

Lørdag,  28. september – Hjemrejse

Kl. 7.30:
Bussen kører via Hotel Los Naranjos til Garden of Lemons. Herfra tager vi den vemodige afsked med Henrik og Ingo.

page17image8261904

Kl. 09.15:
Ankomst Malaga Lufthavn.

Kl. 10.40:
Afrejse Malaga Lufthavn med SK 588.

Kl. 14.20:
Ankomst Kastrup Lufthavn.