Akvarelkursus: Plein air maleri med Lena Thynell

I: 1-8 maj 2021

II: 8-15 maj 2021

Pris: fra 1.150 €

 

Välkommen på akvarellkurs 1. maj til 8 maj  eller 8. til 15 maj 2021 i Spanien på det vackra Garden of Lemons mellan Malaga och Grenada för mig, Lena Thynell. Det är med stor glädje och entusiasm jag annonserar denna kurs. Temat för denna kurs är Friluftsmåleri eller Plein Air som är den franska termen för måleri som utövas ute i naturen under fri himmel. Vi låter oss fångas av de vackra omgivningarna och målar det vi ser, långt bort eller nära. Vi tränar på att fånga ljuset och kontrasterna i ett landskap eller detaljerna i landskapet. Dagarna varvas med demonstrationer, teori och mycket tid för eget måleri och individuell handledning för den som så önskar.

För vem? Min kurs lämpar sig för alla nivåer, kanske har du redan erfarenhet i akvarellmåleri, kanske är du helt nybörjare och vill prova på. Kanske målar du mest i din ensamhet efter foton och vill prova på något nytt med likasinnade. Alla är lika välkomna. Det finns gott om tid för individuell handledning för den som önskar. Jag brukar blanda nybörjare med mer erfarna akvarellmålare i mina kurser, jag tycker det är en trevlig blandning och man lär mycket av varandra.

De bilder jag målar utomhus har en fräschör och energi som är svår att uppnå i ateljén. Något jag starkt kan rekommendera för alla oavsett erfarenhet och speciellt för den som känner att den ”kört fast”.

Jag har mångårig vana som akvarell instruktör och undervisar klasser, workshops och jag tar också emot för  privatundervisning i min studio. Jag kommer att gå igenom akvarellteknik, kompositioner, och jag målar demonstrationer. Vi börjar flödigt och bygger upp vår bild med kontraster för att få ett djup i bilden. Vi inspireras och berörs av omgivningen, tillsammans bildar vi en kreativ och tillåtande miljö där vi delar med oss och lär oss av varandra. Jag hoppas du kommer! ”

Lena Thynell

Plein Air akvarel-kunstner

Garden of Lemons har bord, stolar och solparasoll till alla deltagare, samt har tillverkat skivor som kan bäras i rem över axeln och använda som stöd ifall man vill måla utanför trädgården. Med andra ord behöver du inte inhandla något speciellt för att deltaga i kursen. Vi får 7 nätter och 6 dagar att måla och lära känna området. Vi kommer att erbjudas utflykter, dessa är helt frivilliga. Den som hellre vill stanna kvar på gården och måla eller vila gör det. Ägarna Henrik och Ingo gör allt för att vår vistelse skall trevlig och bekväm.

Ta gärna med din respektive, det finns mycket att sysselsätta sig med, gå på vandringar, göra utflykter, bada i poolen eller bara relaxa. 

Ugen igennem kreerer husets egen kok de lækreste måltider ugen igennem, hvor alle sanser stimuleres. Menuen er ikke udelukkende vegetarisk, men fokus er på det grønne køkken, hvor de bedste råvarer fra haven og lokale markeder møder magien i safran, spidskommen, kanel, nelliker, kardemomme, muskatnød, granatæbler, citroner, appelsiner og mandler. Du vil opleve et køkken som er taget ud af eventyrerne i tusind og én nat, og det er vores mål at inspirere både nysgerrigheden og ganen i en sansende og duftende uge. Henrik har arbejdet med mad i mange år ved siden af sin musiker karriere – bl.a i Paris.

Garden of lemons er et refugium for dig, der søger undervisning, oplevelser, ro og fordybelse i skønne omgivelser.

Det siger gæsterne om Garden of lemons:

Et stykke af himlen er ganske enkelt faldet ned, og jeg kniber mig i armen, over at Garden of Lemons er jeres nye melodi, en ny komposition, der muligvis afviger fra barokken og det klassiske, men som fuldstændig og helt og aldeles aldrig spiller falskt. Derimod klinger den direkte ind i hjerte og sjæl. Tak. Dette sted viser, at verden stadig er mest god. …, Mia Nelle Dröschler, kunstner

Program:

Dag 1: Ankomst eftermiddag, inkvartering, välkomstmiddag på Garden of Lemons
Dag 2: Undervisning, alla måltider, guidad rundtur i byn på eftermiddagen
Dag 3: Undervisning, frukost, lunch (tur till Granada + middag arrangeres , frivilligt)
Dag 4: Undervisning, alla måltider
Dag 5: Undervisning, alla måltider
Dag 6: Undervisning, frukost, lunch, (därefter möjlighet för utflykt, middag, frivilligt)
Dag 7: Undervisning, alla måltider, summering och avslutning
Dag 8: Hemresa

Eventuella ändringar kan förekomma.

Kursen kommer att annonseras i Norden samt i USA där jag bor sedan några år tillbaka. I den mån vi får engelskspråkiga deltagare kommer jag att växla mellan svenska och engelska då jag pratar inför gruppen.

Pris: 1.150 € 

Inkluderet i prisen er:

 • transfer mellem Malaga lufthavn og Garden of lemons
 • overnatning i dobbeltværelse på hotellet i landsbyen 15 min. gang fra Garden of Lemons – ved tillæg er det muligt at overnatte på selve refugiet. Se nedenfor.
 • fuld forplejning ifølge dagsprogram:
 • morgenmad og frokost alle dage
 • 5 middage på Garden of lemons
 • 3 vandringer/inspirationsture i nærområdet
 • undervisning 6 dage (pris for ledsagere, der ikke ønsker at deltage i undervisning: 700 €)

Ikke inkluderet i prisen er:

 • flybillet
 • frivillige udflugter
 • 2 middage på restaurant
 • drikkevarer, som kan købes til rimelige priser

Tillæg:

 • enkeltværelse på hotellet: + 120 € 
 • dobbeltværelse på Garden of lemons  + 130 €
 • enkeltværelse på Garden of lemons: + 280 € 

Kursanmälan och information: 

 •  Du anmäler dig genom att skicka ett email till gardenoflemons@gmail.com de återkommer med bekräftelse samt utförliga detaljer och information om betalning.
 • Samtidigt skickar du ett mail till mig Lena@LenaThynellWatercolor.com med ditt namn, adress och telefonnummer så jag vet att du/ ni har anmält er.
 • Jag kommer att sända ut en tänkt materiallista till var och en i god tid före kursen. 
 • Frågor om betalning, boende, transport, mat med mera: maila Henrik och Ingo på Garden of Lemons, gardenoflemons@gmail.com eller telefon Ingo: 0034 693 939 000 (også WhatsApp, Skype og Facetime) 
 • Obs, om du har matallergier meddela Henrik och Ingo per mail gardenoflemons@gmail.com
 • Frågor om kursen samt dess innehåll: Maila mig, Lena@LenaThynellWatercolor.comTelefon: +1 814-777-8532, tel då jag vistas i Sverige +46 736-362720 Jag kan nås via Viber, Whats App, FaceTime och Skype.

Detta är min första kurs på Garden of Lemons och jag hoppas att det kan bli ett årligt återkommande inslag.

VARMT VÄLKOMNA!
Lena

Lena Thynell
Pennsylvania, USA