———————————————

Programmet for 2024

———————————————

Sol, citroner og de skønneste måltider

Akvarelkursus i Sydspanien med Charlotte Niemann

13. – 20. april 2024

Mit navn er Charlotte Niemann, og jeg glæder mig til at lære dig om akvarellens mange spændende muligheder Undervisningen og planlægningen afhænger af hvem der deltager, men her får du lidt tanker om det, du måske kan forvente: Der skal selvfølgelig males citroner!

FULDTEGNET

Ki-zenyoga med Susanne Kihlgast

 20. – 26. april 2024

 • På dette kursus inviteres du på en skøn rejse gennem din krop og dit sind. Vi bevæger os mellem de to nervesystemer – sympatisk og parasympatisk. Vi får arbejdet med øvelser der fordyber, styrker, strækker, beroliger, træner og vitaliserer kroppen og sindet.
 • Der vil dagligt være meditation og åndedrætsøvelser, som optimerer den ro i krop og sind, du opnår gennem de fysiske øvelserne.

 

MediYoga Retreat med Yogafriend v/Birgitte Aaselund

 27 april. – 3. maj 2024

Kurset åbner op for at bo midt i et vidunderligt landskab – mellem citrus- og oliventræer.

På dette yoga retreat er der plads til både at fordybe sig i blide og mere kraftfulde yogaprogrammer, plads til at nyde stilheden og omgivelserne alene eller sammen i gruppen.

Charlotte Rørth – stille dage med tro og glæde

4. – 11. maj 2024

 –       nyd en uge med stilhed, skønhed, tankevækkende oplæg og fredsommeligt styrkende øvelser i den kristne spiritualitet.

Wendy Hollender: 

Botanical Illustration Intensive Workshop in Andalucia, Spain

Sunday May 12 to Friday May 24 2024

Study the fundamentals of botanical drawing using the mediums of graphite pencil, colored pencils, watercolor pencils and watercolor. Draw plants and flowers directly from the wide variety of plants growing at the Garden of Lemons under the supervision of Wendy Hollender.

This is a unique opportunity to study and draw plants in the shelter of the Sierra Nevada between Granada and the Mediterranean, away from the usual tourism routes.

FULDTEGNET – FULLY BOOKED

Kultur og vandringer i det andalusiske forår

24. – 31. maj. 2024

Vandringer, natur, kultur, kunst, eftertænksomme refleksioner og gourmet i skøn forening – med udgangspunkt i refugiet ”Garden of Lemons” syd for Granada og ved foden af bjergkæden Sierra Nevada.

Forårsrejsen arrangeres af Paul og Ellen Kofoed Christiansen i et samarbejde med Roskilde Ældremotion. 

FULDTEGNET!

Kierkegaard og lidenskabens leg i liv og ledelse.

Ved Pia Søltoft

1. – 8. juni 2024

På kurset for du både en bred introduktion til hele Kierkegaards forfatterskab og
mulighed for at fordybe dig i en række eksistentielle emner, som Kierkegaard i særlig
grad har præget: Valget af selvet , kærligheden, angsten, fortvivlelsen, troen og ikke
mindst etikken og hvad det vil sige at lytte til sin samvittighed og blive et ordentligt
menneske.
Kurset henvender sig til alle med en interesse for Kierkegaard, men er særlig oplagt for
ledere, der ønsker at benytte Kierkegaards tanker i forbindelsen med det personlige
lederskab og præsentationen af dyder og laster som inspiration til at anvende etik og
ordentlighed som væsentlige ledelsesparametre.

Charlotte Rørth

Quiet Days of Faith and Joy at Garden of Lemons

Join us for a transformative retreat at Garden of Lemons, located in the serene beauty of Granada, Spain. Experience the transforming power of silence and engaging presentations that delve into living with Christian faith and vibrant spirituality in today’s world.

June, 9. – 16. 2024

 

Akvarel-malerejse med Marianne Gross

31. august – 7. september 2024

 Følg med til Garden of Lemons, når Marianne Gross endnu engang holder akvarelkursus i disse enestående og smukke rammer i det sydlige Spanien. Midt i den skønne natur i Andalusien vil du blive inspireret til kreativ udfoldelse under vejledning af Marianne Gross, mens vore værter sørger for alt det praktiske og forkæler os med god mad.

På kurset vil du blive introduceret til at arbejde frit og flydende med store armbevægelser uanset billedernes størrelse. Der vil være øvelser, der bringer dig ud af din komfortzone og tilbage igen samt åbner dine øjne for nye muligheder og nye farvekombinationer. Der vil blive vist teknikker, der kombinerer traditionel og eksperimenterende akvarel. Der veksles mellem demonstration, eget maleri, individuel vejledning og fælles gennemgang.

MediYoga Retreat med Yogafriend v/Birgitte Aaselund

 7. – 13. september  2024

Kurset åbner op for at bo midt i et vidunderligt landskab – mellem citrus- og oliventræer.

På dette yoga retreat er der plads til både at fordybe sig i blide og mere kraftfulde yogaprogrammer, plads til at nyde stilheden og omgivelserne alene eller sammen i gruppen.

Lars Eje Larsson: Rejs med en af akvarellens store mestre til Andalusien

14. – 21. september 2024

Lars Eje Larsson skriver: “Det är nu åtta år sedan min första akvarellkurs hos Ingo och Henrik på den underbara Garden of Lemons. Det var även den första kursen som hölls på det då nystartade kulturgård.

I denna estetiskt tilltalande och solbelysta miljö kryllar det av spännande motiv i både det stora och det lilla. Man kan koncentrera sig på att avbilda fikon och citroner i olika färger och mognad, en blåviolett aubergine eller måla panoramabilder över de violettskimrande bergen med sina blånande luftperspektiv.”

Kultur og vandringer i den andalusiske sensommer

21. – 28. september 2024

Vandringer, natur, kultur, kunst, eftertænksomme refleksioner og gourmet i skøn forening – med udgangspunkt i det danske refugium ”Garden of Lemons” syd for Granada og ved foden af bjergkæden Sierra Nevada.

 

FULDTEGNET!

Anna Törnquist – Akvarelmalerejse til Andalusien

28. september  – 5. oktober 2024

5. – 12. oktober 2024

“Garden of Lemons är oemotståndligt i oktober! Vill du göra mig sällskap dit för att måla akvarell, omgiven av citroner och fikon och bougainvillea? Det blir som vanligt en härlig blandning av djärv akvarellteknik, pigmentkunskap och utmaningar i abstraktionens svåra konst. Vi blir bortskämda av Henrik och Ingo som bjuder på grundlig kunskap om trakten och utsökt mat direkt från den prunkande trädgården. Välkommen till en eller två kursveckor på Garden of Lemons – en plats att längta till!”.

Gå efter din drøm – i Andalusien

Et kursus for dig der drømmer om et arbejdsliv som selvstændig
21. – 27. oktober 2024

Vil du gerne starte din egen virksomhed og leve af den? Så er dette kursus det rette for dig.

Under sydens sol og i et motiverende og inspirerende fællesskab med ligesindede, der også drømmer om at gå selvstændig, arbejder vi kreativt, legende og intenst med vores forretningsideer, men også med de forhindringer, der er på vejen til at leve et arbejdsliv, hvor det er DIG der har styringen.

Kursusledere er: Anna Katrin Nørgaard, der er stifter af Annas Højskole hvor hun også er forstander. Desuden er hun uddannet businesscoach. 

Lise Westphal der er stifter af- og mangeårig direktør i- Primetime Kommunikation, et stort dansk kommunikationsbureau. I dag arbejder Lise som business og ledercoach samt underviser på coachuddannelsen Mindjuice.

Retræte i Andalusien, Spanien
”Sanselighed og livsglæde” 
med Ann Bjerre

27. oktober – 1. november 2024

Glæd dig til at deltage på en magisk og opløftende retræte på refugie Garden of Lemons, fredfyldt og eksotisk beliggende midt i citronlunden i Sydspanien.

———————————————

Programmet for 2025

———————————————

Få hul på skriften med forfatter Christina Englund 

 29. marts – 5. april 2025

 •  Kurset henvender sig til alle, der har lyst til at fordybe sig i at skrive kreativt og dele dette med
  andre i en hyggelig og afslappet atmosfære.
 • Måske har du fundet en kasse fuld af gamle breve på loftet og drømmer om at skrive din families
  historie.
 • Eller måske har du længe arbejdet med kommunikation, men har aldrig haft tid til at lege
  med dit eget personlige udtryk.
 • Måske er du kun lige begyndt på en novellesamling, en digtkreds
  eller en roman.

 

Ki-zenyoga med Susanne Kihlgast

5. – 11. april 2025

 • På dette kursus inviteres du på en skøn rejse gennem din krop og dit sind. Vi bevæger os mellem de to nervesystemer – sympatisk og parasympatisk. Vi får arbejdet med øvelser der fordyber, styrker, strækker, beroliger, træner og vitaliserer kroppen og sindet.
 • Der vil dagligt være meditation og åndedrætsøvelser, som optimerer den ro i krop og sind, du opnår gennem de fysiske øvelserne.

 

Compassion & resilienskursus med Grethe Harbo / Lægens stol

21. – 26. april 2025

 • ugen er under planlægning

 

Akvarelkursus i Andalusien  medPia Brix-Thomsen

26. april – 3. maj 2025

Kom med til skønne Andalusien. Forkæl dig selv med en uge med fordybelse i akvarel, lækker mad og den skønneste natur. Hos Ingo og Henrik på Garden of Lemons i Andalusien findes paradisets have, og lige her afholdes kurset. I denne smukke oase flyder det over af motiver.

Kurset er en dynamisk blanding af klassiske basale øvelser, der giver dig en god basal indsigt i samspillet mellem papir, pigment og vand (farvelære, valør, kontraster og form), og mere frie og eksperimenterende øvelser, der udfordrer og sætter kreativiteten fri.  Altså en god blanding af klassisk teknik, der opbygger mere kontrol over materiale/motiv og de mere frie og eksperimenterende øvelser, der udfordrer med uforudsigelighed, der  åbner indtil den umiddelbare kreativitet.  

Charlotte Rørth – stille dage med tro og glæde

– en retræte med elementer af stilhed og tankevækkende oplæg om at leve i dag med kristen tro og levende spiritualitet.

3. – 10. maj 2025

KURSET ER UNDER PLÆNLÆGNING

Kierkegaard og lidenskabens leg i liv og ledelse.

Ved Pia Søltoft

10. – 17. maj 2025

På kurset for du både en bred introduktion til hele Kierkegaards forfatterskab og mulighed for at fordybe dig i en række eksistentielle emner, som Kierkegaard i særlig grad har præget: Valget af selvet , kærligheden, angsten, fortvivlelsen, troen og ikke mindst etikken og hvad det vil sige at lytte til sin samvittighed og blive et ordentligt menneske.
Kurset henvender sig til alle med en interesse for Kierkegaard, men er særlig oplagt for ledere, der ønsker at benytte Kierkegaards tanker i forbindelsen med det personlige lederskab og præsentationen af dyder og laster som inspiration til at anvende etik og ordentlighed som væsentlige ledelsesparametre.

UGEN ER UNDER PLANLÆGNING

Kultur og vandringer i det andalusiske forår

17. – 24 maj. 2025

Vandringer, natur, kultur, kunst, eftertænksomme refleksioner og gourmet i skøn forening – med udgangspunkt i refugiet ”Garden of Lemons” syd for Granada og ved foden af bjergkæden Sierra Nevada.

KURSET er ved at blive etableret.

For mere information og forhåndstilmelding kontakt: pkc.roskilde@gmail.com

Retræte i Andalusien, Spanien
”Sanselighed og livsglæde” 
med Ann Bjerre

25. – 31. maj 2025

Glæd dig til at deltage på en magisk og opløftende retræte på refugie Garden of Lemons, fredfyldt og eksotisk beliggende midt i citronlunden i Sydspanien.

Akvarel-malerejse med Marianne Gross

3o. august – 6. september 2025

 Følg med til Garden of Lemons, når Marianne Gross endnu engang holder akvarelkursus i disse enestående og smukke rammer i det sydlige Spanien. Midt i den skønne natur i Andalusien vil du blive inspireret til kreativ udfoldelse under vejledning af Marianne Gross, mens vore værter sørger for alt det praktiske og forkæler os med god mad.

På kurset vil du blive introduceret til at arbejde frit og flydende med store armbevægelser uanset billedernes størrelse. Der vil være øvelser, der bringer dig ud af din komfortzone og tilbage igen samt åbner dine øjne for nye muligheder og nye farvekombinationer. Der vil blive vist teknikker, der kombinerer traditionel og eksperimenterende akvarel. Der veksles mellem demonstration, eget maleri, individuel vejledning og fælles gennemgang.

MediYoga Retreat med Yogafriend v/Birgitte Aaselund

6. til 12. september 2025

Kurset åbner op for at bo midt i et vidunderligt landskab – mellem citrus- og oliventræer.

På dette yoga retreat er der plads til både at fordybe sig i blide og mere kraftfulde yogaprogrammer, plads til at nyde stilheden og omgivelserne alene eller sammen i gruppen.

Lars Eje Larsson: Rejs med en af akvarellens store mestre til Andalusien

13. – 20. september 2025

Lars Eje Larsson skriver: “Nu är det ottende året jag håller kurs hos Ingo och Henrik på underbara Garden of Lemons. Denna pärla i de andalusiska bergen, vid foten av Sierra Nevada bjuder på stora upplevelser både för öga, sinne och gom. Bl.a. Henriks kokkonst är fantastisk!

I denna estetiskt tilltalande och solbelysta miljö kryllar det av spännande motiv i både det stora och det lilla. Man kan koncentrera sig på att avbilda fikon och citroner i olika färger och mognad, en blåviolett aubergine eller måla panoramabilder över de violettskimrande bergen med sina blånande luftperspektiv.”

 Efterårsvandringer i ANDALUSIEN

20. – 27. september 2025

Vandringer, natur, kultur, kunst, eftertænksomme refleksioner og gourmet i skøn forening – med udgangspunkt i det danske refugium ”Garden of Lemons” syd for Granada og ved foden af bjergkæden Sierra Nevada.

KURSET er ved at blive etableret.

For mere information og forhåndstilmelding kontakt: pkc.roskilde@gmail.com

Anna Törnquist – Akvarelmalerejse til Andalusien

27. september  – 4. oktober 2025

4. – 11. oktober 2025

“Garden of Lemons är oemotståndligt i oktober! Vill du göra mig sällskap dit för att måla akvarell, omgiven av citroner och fikon och bougainvillea? Det blir som vanligt en härlig blandning av djärv akvarellteknik, pigmentkunskap och utmaningar i abstraktionens svåra konst. Vi blir bortskämda av Henrik och Ingo som bjuder på grundlig kunskap om trakten och utsökt mat direkt från den prunkande trädgården. Välkommen till en eller två kursveckor på Garden of Lemons – en plats att längta till!”.

Ki-zenyoga med Susanne Kihlgast

18. – 25. okbtober 2025

 • På dette kursus inviteres du på en skøn rejse gennem din krop og dit sind. Vi bevæger os mellem de to nervesystemer – sympatisk og parasympatisk. Vi får arbejdet med øvelser der fordyber, styrker, strækker, beroliger, træner og vitaliserer kroppen og sindet.
 • Der vil dagligt være meditation og åndedrætsøvelser, som optimerer den ro i krop og sind, du opnår gennem de fysiske øvelserne.

 

Gå efter din drøm – i Andalusien

Et kursus for dig der drømmer om et arbejdsliv som selvstændig
25. oktober – 1. november 2025
Vil du gerne starte din egen virksomhed og leve af den?, så er dette kursus det rette for dig.
Under sydens sol og i et inspirerende fællesskab med ligesindede, der også drømmer om at gå selvstændig, arbejder vi kreativt, legende og intenst med vores forretningsideer, men også med de forhindringer, der er på vejen til at leve et arbejdsliv, hvor det er DIG der har styringen.
Kursusledere er højskoleforstander fra Annas Højskole og coach Anna Katrin Nørgaard og stifter af- og mangeårig direktør i- Primetime kommunikation, et stort dansk kommunikationsbureau og nu coach – Lise Westphal. 

Retræte i Andalusien, Spanien
”Livsfornyelse” med Ann Bjerre

3. – 8. november 2025

Glæd dig til at deltage på en magisk og opløftende retræte på refugie Garden of Lemons, fredfyldt og eksotisk beliggende midt i citronlunden i Sydspanien.

———————————————

Programmet for 2026

———————————————

Wendy Hollender: 

Botanical Illustration Intensive Workshop in Andalucia, Spain

Sunday May 3 to Friday May 15 2026

Study the fundamentals of botanical drawing using the mediums of graphite pencil, colored pencils, watercolor pencils and watercolor. Draw plants and flowers directly from the wide variety of plants growing at the Garden of Lemons under the supervision of Wendy Hollender.

This is a unique opportunity to study and draw plants in the shelter of the Sierra Nevada between Granada and the Mediterranean, away from the usual tourism routes.

NOT OPEN FOR REGISTRATION YET – send us a note for pre-booking.