“Et stykke af himlen er ganske enkelt faldet ned.….”

Mia-Nelle Dröschler, kunstner

Tilbagemeldinger fra kursister og undervisere:

 

“Kan mad være kunst? I dette tilfælde, ja! Alle sanser er i spil, når der spises mad fra Henrik & Ingos skønne køkken på Garden of Lemons.”

———————————————

“Opskrifterne fra køkkenet på Garden of Lemons er kreative og innovative. Enkle kombinationer, der skaber uventede smage, der spiller den mest vidunderlige “musik” i munden, og skaber en perfekt harmoni, der gør hvert måltid til et eventyr, som refererer til det internationale køkken. Maden er kunstnerisk og en symfoni af farver, der gør det næsten ærgerligt, at den ender med at blive spist!” 

———————————————— 

“Hver ret var en oplevelse i duft, smag, farver og perfekte teksturer. Jeg har aldrig nogensinde i mit liv før spist så godt. “

———————————————— 

“En helt uventet forkælelse var den utrolige mad, som Henrik og Ingo tilberedte på Garden of Lemons under vores ophold. Henrik har en unik evne til at samle lokale råvarer og skabe varierede og lækre måltider. Hvert måltid var en fryd for sanserne.”

———————————————

”Fantastisk og fantasifuld, smagfuld mad med brug af avocado, krydderurter og citroner”

“Det var endnu engang en så stor glæde at være hos jer, den store varme, gæstfrihed, generøsitet med jer selv og alt hvad I har skabt, de vidunderlige rammer for samvær, samtaler og kreativitet, og den udsøgte skønhed såvel inde som ude. Musikalitet og ynde på alle niveauer. Superlativerne står i kø.

Morgenerne med Henrik, samtalerne over morgenbordet, køreturene med Ingo-som jeg sagde, det står der ikke noget om i brochurerne. Hvor var det inspirerende, berigende og trøsterigt at tale med jer! I tilgift så megen personlig omsorg og omtanke.”

Susanne Langer, efterår 2021

 ###

“Mytologien og  Det Gamle testamente fortæller om Edens have. Når de første mennesker, Adam og Eva, spiste af kundskabens træ, blev de forvist af gud fra denne oase. De havde syndet.

Der findes til gengæld oaser på denne jord, som ikke er betinget af at være from eller fri for synder. Disse steder rummer både Kundskabens og Livets træ. Her er der højt til loftet, varmt og lyst, og plads til alle der vil opsøge livet og kundskaben. Det er så frodigt, at stikker man en gren i jorden og giver den vand, så bliver den snart til at nyt træ. Frugter, grøntsager og krydderurter går én i møde og bliver forvandlet til en  dejlig og sund mad. Naturen er smuk og inviterer til at gå på opdagelse.

Her lader man bekymringer og smerte blive hjemme. Der bliver skabt ro, nærvær og lyset og varmen får lov til at opsøge os.  Vi bliver glade, udvikler os og knytter bånd. Nysgerrigheden efter viden og søgen efter mening bliver tilfredsstillet , og gæstfriheden skaber velvære. 

Edens have findes flere steder på jorden, et af dem er Garden of Lemons. Et sted hvor drømme kan blive til virkelighed.”

 

Jonas Gustafsson,  sept. 2021

###

 “Til Ingo og en Henrik: I min kunst taler jeg ofte om, at indholdet ikke kan eksistere uden formen. Mødet med jer og jeres sted, sætter spørgmålstegn til hvad der i grunden ER kunst? Den firkant vi kalder for maleriet? Eller den grund, der er under vores fødder? Hvor et hus er vokset op, ud fra et inderligt ønske om, at skabe en form og en ramme til at fordybe sig, og måske ligefrem forføres ind i et sanseligt bombardement, fra den omkringliggende natur, til Henriks vidunderlige køkken. I huset rejser sig en rygsøjle af en trappe, som trækker vejret i en ånd, præcist som vi hver morgen slapper af i skelettets hjerte, halebenet, og overgiver os til det der er.Jeres oprigtighed til, at ville dette sted mærkede jeg straks, da jeg mødte jer første gang. Som de levende mennesker i er, kan jeg roligt fortælle jer, at det smitter. Et stykke af himlen er ganske enkelt faldet ned, og jeg kniber mig i armen, over at Garden of Lemons er jeres nye melodi, en ny komposition, der muligvis afviger fra barokken og det klassiske, men som fuldstændig og helt og aldeles aldrig spiller falskt. Derimod klinger den direkte ind i hjerte og sjæl. Tak. Dette sted viser, at verden stadig er mest god. ….”

Mia-Nelle Dröschler, kunstner

###

Jeg vil ganske enkelt sige: TUSIND TAK! – for hold da op, hvor var det en stor oplevelse af bo i Garden of Lemons i forbindelse med Ane Grete Aagaards Akvarelkursus. Så smukt og inspirerende sted skal man lede længe efter

Udover jeres skønne sted, så er jeres værtsskab exceptionelt og det har været en udsøgt fornøjelse at møde jer begge. Jeres engagement og kærlighed til stedet smitter omgående. Jeres gode humør ligeså. Tak for nogle dejlige ture og gode historier i nærområdet, Ingo, og tak til Henrik for mad i Michelin-kvalitet. Jeg har aldrig fået SÅ god mad i hele mit liv (og jeg HAR spist på NOMA, og rigtig mange gange på Søllerød Kro..)

Heidi Kaas, direktør

###

“Jeg lovede Jer for 1,5 år siden ….. så ville vende  ”indtryksbillede” af jeres sted. Her er sket meget siden, men besøget hos Jer står stadig lysende på nethinden:

4 maj 2019 ankom vi til Garden of Lemon, alle spændte på ugen hos Jer. Da vi kom ind på refugiets gårdplads gik ”luften ud af ballonen”, jeg blev mødt af et bombadement af sanseindtryk, ren luft, høj himmel, dufte af roser, citroner, krydderier, en frodighed, en skønhed, en stilhed så stor og så Jer to dejlige mennesker. Ku`jeg have slået flik flak havde jeg bestemt gjort det! Det blev en skøn uge med super dejlig mad i fantastiske rammer med gode mennesker, masser af maling og skønne snakke, grin, historier og oplevelser (10 tals skalaen blev sprængt) Og jeg gør det bestemt igen.”

Anita Høpfner, kursusdeltager på akvarelkursus med Ane Grete Aagaard

###

“En kæmpe nydelse for alle sanser at være på akvarelmalekursus her i smukke Garden of Lemons, med Uffe Boesen som super dygtig lærer og Henrik og Ingo som fremragende, altid imødekommende værter. Henrik som fantastisk madkunstner og Ingo som beredvillig chauffør og tur guide og alt mulig andet hjælper. Tusind tak til jer alle 3.”“Jeg havde en fantastisk uge i Garden of Lemons.. Garden of Lemons er et så unikt og skønt sted. At male i denne smukke have med citron og appelsintræer og friske figner og vindruer og duftende roser og …… Med Henriks smagfulde lækre mad = ren nydelse og Ingos inspirerende ture. Jeg kan ikke forestille mig noget bedre sted til kreativ udfoldelse”

###

“Helt unikt, vidunderligt sted, Akvarelkursus med Uffe Boesen, en enestående oplevelse, med Henrik Vilain og Ingo Schauser som verdens bedste værter, nærværende, opmærksomt, på samme tid afslappet og intenst, i omgivelser man kun drømmer om, med rosa himmel over blå bjerge om morgenen, og siden dufte og syner af orangetræer, roser, vilde urter, figner og næsten gennemsigtige druer mod himlen. Og Henriks mad, der er uforligneligt smuk, velsmagende, sund og mættende på den bedste måde. Til at skrive bøger og lave film om.”

###

” Opholdet på Garden of lemons har været enestående. Henrik og Ingo er indbegrebet af gæstfrihed, imødekommenhed, uegennytte og æstetik. Det er ren forkælelse.”

###

”Så fine og æstetiske rammer, fyldt med ånd og kærlig imødekommendhed. SÅ FANTASTISK. Garden of lemons kan anbefales uden anmærkninger. PERFEKT!”

###

” Ingo og Henrik er de skønneste værter man kan tænke sig. Deres æstetiske sans og gavmildhed, samtidig med deres åbenhed og respekt for andre mennesker, gør et ophold i deres smukke hus til en absolut fornøjelse.”

###

”Særdeles hyggeligt, autentisk sted med dejlige appelsinlund og ild i pejsen. Der blev kræset om os.”

###

”Excellente værelser på EL LIMÓN!!!”

###

”Helt fantastisk lækker, delikat og velsmagende mad. Kunne ikke være bedre. Tak for det!”

###

”Har sjældent mødt bedre værtspar. Venlige, imødekommende, vidende, man føler sig i den grad velkommen og taget sig godt af i deres smukke sted. Tak.”

###

”Uovertruffen forplejning – kærlig, omsogsfuld, imødekommende, hyggelig – absolut smagfuld på alle måder”

###

”Det er utroligt inspirerende at være i disse omgivelser, hvor man føler sig hjemme og hvor der er en god familiær stemning og tilgang til til køkkenet”

###

”Fantastisk sted, som at komme på besøg hos sin familie (stor gæstfrihed og imødekommenhed”

###

 ”Enorm god stemning og mad”

###

”Fuldstændig fantastisk forplejning!!”

###

”Dejlige vegetar-fokus, himmelsk smag, godt gået!” 

###

”tak for en på alle måder god oplevelse”

###

”For mig som vegetar har det været helt fantastisk skøn mad i varieret, fantasifuld, smagfuld med fin brug af krydderurter og citroner.” 

###

”Et charmerende kursussted i Andalusiens bjerge” 

###

”Fantastisk dejligt sted med super mad og dejlige værter. Man føler sig meget hjemme.” 

###

”I er fantastiske værter!! TAK!” 

###

Imponerende og SÅ dejlig mad”

###

”Tusind tak for en helt utroligt forkælende uge på Garden og lemons, hvor vi deltog i malekursus med Inger Bennigsen. Min mand og jeg har nydt en uge, hvor alt var en oplevelse ud over det sædvanlige. Fincaen har en pragtfuld beliggenhed, med en bolig der emmer af stil og vidunderlig arkitektur. Alle måltider på stedet var en stor oplevelse. Ganske enkelt små kunstværker, hver enkelt ret.Vi takker jer, Henrik og Ingo, for jeres åbenhed og hjertelige medleven i vores ophold og kursus på jeres refugium. Vi ville meget gerne give mere end 5 stjerner, hvis det var muligt. Hilsen Lone og Hans Jacob.”

###

Tusind, tusind tak, for en helt vild god uge. Har nu været hjemme i 4 dage, og savner hver eneste oplevelse fra ugen i Andalusien. I har været et helt fantastisk værtspar. Så rummelige at I lod os, fremmede, komme ind i jeres hjem og liv, og bare nyde. I er vist enere!”

###

”Jeg ved godt, vi har betalt for opholdet, men vi har vist modtaget en oplevelse, der ikke kan betales for. Tak for det. Vi er stadig begejstret for jeres fine stil, I har holdt i begge jeres huse. Det er meget beundringsværdigt, og vi beundrer det, og fortæller højlydt om det. Det var også en stor oplevelse, at opleve en gruppe komme så fantastisk ud af det, så alle havde en god og fyldig plads. Der må vi også takke jeres åbenhed overfor os, mennesker. I har bare været supergode.”

###

”Tusind tak for et dejligt ophold – hos jer – hvor det intet manglede! Dejligt selskab – dejlig undervisning – oooooog så lækker mad – Henrik – du må altså skrive den kogebog   Jeg har nydt hvert et sekund – værelset var så dejligt – det bedste – tror jeg – som jeg havde ønsket mig – selskabet var fint – dejlige mennesker – og Inger,s undervisning var så fin – og personlig – Ingo,s ture – og Henrik,s mad – ja, jeg mangler næsten ord :-)”

###

“Vill med detta tacka för en fantastisk vecka i Garden of lemons. Vilken värme!!!!! Både från er o naturen. Vilken mat, Henrik. Vilka trevliga guidningar, Ingo. Ja, hela veckan blev ett haleluja momen”

###

”TACK! Jag tycker att hela upplägget var lysande och kommer gärna igen ett annat år. Jag tittar på akvarellerna jag gjort och drömmer mig tillbaks.”

###

”Härligt med den goda maten och omsorgen från Henrik o Ingo som dessutom var så charmiga o härliga på alla vis.” 

###

”Tack för en härlig målarvecka hos er, god mat, trevlig samvaro, er gästfrihet och inte minst ett toppenväder. Här i Göteborg är det grått, trist och regnigt idag, då känns det bra att tänka tillbaka på solen och värmen.”

###

”Tack för en fantastisk vecka hos er. Henriks goda mat och all vänlighet och omtanke av Ingo. Hoppas att ni hinner vila och njuta , ta ett dopp i poolen, sitta i skuggan och njuta av ett glas vin….”

###

”Ni har varit helt fantastiska! Så trevliga, tillmötesgående  och omtänksamma mot oss alla, och er underbara Garden of Lemons var en perfekt miljö för akvarellkurs!”

###

”Stort tack för en supertrevlig vecka.”

###

”Jag vill tacka så väldigt mycket för den underbara veckan hos er. Det var verkligen en succé! I mitt minne sitter platsen där vi stod och målade och såg det fina huset och poolen. Minnet är också fullt av er omsorg, glada humör, hjälpsamhet och mycket mycket mer. Tack Henrik för den fina maten! Tänker på den när jag står i mitt eget kök och lagar mat och längtar…… Här hemma är det blåsigt och lite svalare än hos er. Regnat har det gjort i två dagar. Idag var det uppehåll på eftermiddagen och då passade jag på att tvätta bilen. Det slutade med att jag stod i hällregnet och tvättade det sista.”

###

”Jag har haft fullt upp i veckan, fyra grupper med damer som har målat citroner i ett och hört om vårt äventyr i Chite. Det var ett antal som var intresserade att komma med på en kurs framöver.  :-)”

###

”Tack! Man kan inte missa min stora förtjusning  i Henrik (matkonstnären) . Härligt att se”.

###

”Jag kan inte tacka er tillträckligt!!! Det har varit en helt fantastisk vecka och jag lever fortfarande kvar i er härliga spirit.”

###

”Vilken toppenvecka vi hade hos Henrik och Ingo”