At åbne porten til Garden of Lemons er som at træde ind i en oase af overvældende skønhed og fred. Fincaen ligger på en sydvendt skråning i Valle de Lecrín – ”glædens dal” syd for Granada. En stor citrus-, avocado og frugt-plantage blandet med 120 år gamle oliventræer.

Huset er nykonstrueret på de gamlefundamenter af en ”cortijo” og består af 180 m2 bolig fordelt på to etager, – et smukt og elegant hvidt hus med mørkegrønne skodder foran døre og vinduer og fine detaljer i terracota. Tout comfort.

 

Hovedhuset: Stueplanet består af ét stort elegant rum med diagonalt lagte mørke natursten, – en lokal marmor Sierra Elvira.  Fra rummet åbner fem høje dobbeltdøre mod den store terrasse i hele husets længde mod syd og fanger sollyset fra morgen til aften. Den lange balkon og de store oliventræer kaster dog skygge og giver et eventyrligt spil i lyset.

Det åbne køkken ligger i den ene ende af det pragtfulde rum, mens pejsen prydet af et antikt italiensk spejl i den modsatte ende skaber en skøn atmosfære.  Køkkenet er bygget efter eget design i lyst massivt asketræ af den lokale tømrer med bordplader skåret i Carrara-marmor.

Centralt i rummet slynger en skupturel trappe sig som en serpentin igennem alle etager helt op til tagterrassen, der breder sig over hele anden etage.

På første sal ligger tre dobbeltværelser og en åben stue centralt i forbindelse med trapperummet. Et af værelserne er et masterbedroom med direkte adgang til badeværelse med kar og bruser, mens de andre to værelser deler det andet badeværelse på første sal. Alle gulve på første sal er belagt med travertin.

Også på første sal åbner fem høje dobbeltdøre mod lyset og den 17 m lange svalegang. Trappen fra 1. sal ender øverst i en sand mirador, der byder på  overdådige udsigter 360 grader rundt over dale og bjerge, mens ens drømme får frit løb. I baggrunden mod nordøst glimt af Sierra Nevada…. 

Poolområdet ligger foran huset og er belagt med grågrøn indisk skifer som en rolig baggrund for poolens eventyrlige og lysende turkisgrønne fliser. Fra poolen er der en vidunderlig udsigt ud over dalen, men området ligger ellers helt beskyttet for indkig af en høj hvidkalket mur der løber rundt om grunden.

Havehuset: Lige ved poolen ligger det lille hvidkalkede havehus, der rummer husets største værelse med to individuelle senge, et skrivebord og eget bad. Aircondition og varmepumpe. Et luksuriøst  værelse, der med skønne vinduer oser af personlig stemning.

 

“El Pino” – Pinjetræet kalder vi huset i avocadolunden, hvor køkkenhaverne er anlagt efter fransk forebilled på de gamle terrasseanlæg  på skråningen. Her i “El Pino” har vi skabt to skønne dobbeltværelser med eget bad. Et værelse med to separate senge, det andet værelse med en dobbeltseng (1.40 m bred). Værelserne har indbyggede skabe og tykke silkegardiner og emmer af atmosfære. Foran værelserne ligger et udendørs køkken og terrasser med enestående udsigter.

“Los Olivos” – Nyeste skud på stammen er huset “Los Olivos”, der ligger højt i landskabet med de mest vidunderlige udsigter ud i landskabet. Huset består af tre dobbeltværelser med eget bad. Farver og materialer er udvalgt for at skabe smukke og behagelige værelser. Foran huset strækker sig en enorm terrasse ud i landskabet møbleret med komfortable stole, så man her kan nyde nogle af de dejligste øjeblikke. 

Den nederste del af grunden på Garden of Lemons ligger på et lidt lavere niveau og har sin egen helt særlige karakter. Her finder man det store og poetiske orangeri midt i en verden med store gamle oliven- og citrustræer. Fra december hænger appelsiner og citroner på træerne som var de kinesiske lanterner fra fjerne egne.