Akvarelkursus med Anna Törnquist

Sted: Garden of lemons, Melegís

 I: 9.  til 16. oktober 2021

II: 16. til 23. oktober 2021

Pris: 1.250 € plus fly

Vill du lämna Norden en dyster oktobervecka för att måla akvarell på en magiskt vacker plats, omgiven av citroner och fikon och bougainvillea? Vill du bli bortskämd av ett charmigt värdpar som bjuder på grundlig kunskap om trakten och utsökt mat? Vill du lära dig mer om akvarellpigmentens egenskaper och bli utmanad i abstraktionens svåra konst? Välkommen på min kursvecka på Garden of Lemons – en plats att längta till!

Anna Törnquist

kunstner og arkitekt

Anna Törnquist skriver:

“Nu har jag varit där! Garden of Lemons visade sig vara ett magiskt ställe att hålla kurs på, det överträffade mina vildaste förhoppningar. Gården ligger på en bergssluttning med milsvid utsikt över en bördig dal, nerbäddad bland hundratals fruktträd och blommande buskar. Citroner förstås, och apelsiner, vindruvor, oliver, fikon, avocado och en massa andra som jag inte känner namnet på. 

 En akvarellmålare skulle kunna tillbringa en livstid i denna doftande oas utan att få slut på inspirerande motiv.

Ingo och Henrik levde verkligen upp sitt goda renommé som värdpar – deras gästfrihet, hjälpsamhet och kunskap om trakten visste inga gränser, vi njöt av deras förmåga att skapa vackra och funktionella miljöer, och så den fantastiska maten ovanpå det… bättre kan det helt enkelt inte bli!

 Jag har valt att hålla kurs i slutet av oktober 2020, samma vecka som kursen 2019. Så sent på hösten har den värsta värmen släppt taget, vilket jag föredrar när jag ska måla utomhus. Dessutom är det skönt att lämna kalla och mörka Norden några dagar. Förra kursen hade vi enligt uppgift otur med vädret, det var ovanligt svalt och hot om regn ett par dagar. När det kom till kritan regnade det kanske nån timme sammanlagt, och med tanke på hur många härliga soltimmar vi ändå hade varje dag så vågar jag påstå att det är en perfekt vecka för akvarellkurs på Garden of Lemons! Vi vet förstås inte hur det blir med vädret – tur eller otur? – men erfarenheten säger att det blir mest sol, och om det skulle skvätta en stund ska vi inte vara fler än att vi får plats inne i det vackra orangeriet .

 Vad ska vi måla då? Aaah, det vet jag ännu inte, det beror på vilka som kommer med, men jag kan lova att det blir träning i att utnyttja pigmentens unika egenskaper i en rad övningar som syftar till att skapa intressanta bilder med ökande abstraktionsgrad.

 

Oroa dig inte för frakten – jag kommer att skapa förutsättningar att lära känna nya pigment och att måla i stora format utan att du behöver ha med dig en massa material.

 Hoppas vi ses hos Henrik och Ingo nästa höst!”

Så här beskriver våra värdar vad som väntar. Henrik och Ingo hälsar välkommen!

”Akvarelkurset med Anna Törnquist er et maleophold i helt enestående og smukke rammer i det sydlige Spanien på Garden of Lemons. Her vil du finde rum til kreativ og åndelig udfoldelse og samtidigt opleve en underbar ro og natur.

Vores værter i Spanien er de to klassiske musikere Henrik Vilain og Ingo Schauser, der har skabt et vidunderligt sted i den fredelige dal Valle de Lecrín, glædens dal, tæt på Granada i Andalusien. Det er muligt at nyde poolen og bedårende udsigter ud over landskabet, nyde tagterrassen med udsigt over bjergene i baggrunden eller skønheden nede i orangeriet blandt ældgamle oliventræer, citron- og appelsintræer. Indbydende scenarier, der giver rum til dyb kreativ inspiration og vækker begejstring.

To gange i løbet af ugen vil Ingo tilbyde nogle vandreture i området og der vil også være mulighed for at deltage i to maleudflugter ud i naturen omkring os og til Granada.”

Husets egen kok laver de lækreste måltider ugen igennem, hvor alle sanser stimuleres. Maden er ikke udelukkende vegetarisk, men der er fokus på det grønne køkken, hvor de bedste råvarer fra haven og markeder møder magien i safran, spidskommen, kanel, nelliker, kardemomme, muskatnød, granatæbler, citroner, appelsiner og mandler. Du vil opleve et køkken som er taget ud af eventyrerne i tusind og én nat, og det er vores mål at inspirere både nysgerrigheden og ganen i en sansende og duftende uge. Henrik har arbejdet med mad i mange år ved siden af sin musiker karriere – bl.a i Paris. Til oktober udkommer den første kogebog fra Garden of lemons: CITRONEN – udgivet af Muusmanns forlag, København.

Garden of lemons er et refugium for dig, der søger undervisning, oplevelser, ro og fordybelse i skønne omgivelser.

Det er oplagt at rejse to, hvor kun den ene af jer maler. Der er så mange muligheder for at foretage sig andet end at male. 

Kursens upplägg får växa fram successivt, och så får vi ge oss in i detta äventyr tillsammans. Jag tänker att vi ska låta oss inspireras av den fantastiska naturen, av trädgårdens prunkande växter och den sydspanska bebyggelsen, och att vi bearbetar våra intryck i ett experimentellt akvarellmåleri med ökande abstraktionsgrad.

Ett problem vid kurser utomlands är tillgången till bra material – det är ju en begränsad mängd som ryms i resväskan på flyget. Jag planerar att åka ner med en välfylld bil med material att låna och köpa, så det mesta löser sig. Du behöver dock planera packningen för att kunna transportera dina färdiga bilder hem, i mapp eller rulle.

Ana Törnquist

Kurskostnad, arrangemang och anmälan Intresseanmälan till kursen på Garden of Lemons lämnas direkt till Henrik och Ingo.

För mer information och anmälan: gardenoflemons@gmail.com

Det er oplagt at rejse to, hvor kun den ene af jer skriver. Der er mange muligheder for at foretage sig mange andre aktiviteter i området.

 

Tilmelding og information: 

 

 

Pris:  1.250 € 

Pris for ledsager: 750 € 

Inkluderet i prisen er:

 • transfer mellem Malaga lufthavn og Garden of lemons
 • overnatning i dobbeltværelse på hotellet i landsbyen 15 min. gang fra Garden of Lemons
 • fuld forplejning ifølge dagsprogram:
 • morgenmad=frokost! og frokost=lunch! alle dage
 • 5 middage på Garden of lemons
 • 2 vandringer/inspirationsture i nærområdet
 • undervisning 6 dage

Ikke inkluderet i prisen er:

 • flybillet
 • frivillige udflugter til Granada: 40 € og Chite: 20 € 
 • 2 middage på restaurant: Granada 40 €, Melegís 20 €
 • drikkevarer, som kan købes til rimelige priser

Tillæg:

 • enkeltværelse på hotellet: + 120 € 
 • dobbeltværelse på Garden of lemons  + 130 €
 • enkeltværelse på Garden of lemons: + 280 €

TAK til Susanne Jungmar for fotos fra kurset 2019. Rigtigt fine stemningsbilleder!