Akvarelkursus med Anna Törnquist

Sted: Garden of lemons, Melegís

Kursusuge I:

28. september til 5. oktober 2024

Kursusuge II:

5. til 12. oktober 2024

Pris: 1.390 € plus fly 

pris for ledsager: 865 € 

Garden of Lemons är oemotståndligt i oktober! Vill du göra mig sällskap dit för att måla akvarell, omgiven av citroner och fikon och bougainvillea? Det blir som vanligt en härlig blandning av djärv akvarellteknik, pigmentkunskap och utmaningar i abstraktionens svåra konst. Vi blir bortskämda av Henrik och Ingo som bjuder på grundlig kunskap om trakten och utsökt mat direkt från den prunkande trädgården.

Välkommen till en eller två kursveckor på Garden of Lemons – en plats att längta till!

Anna Törnquist

kunstner og arkitekt

Anna Törnquist skriver:

Är du nybörjare som längtar efter att lära dig måla akvarell? Målar du akvarell då och då och behöver knuffas igång, eller är du van akvarellmålare som behöver nya utmaningar? Oavsett vilket är du varmt välkommen på mina kurser! Du placerar dig i skuggan av ditt favoritträd och blir serverad dagens uppgift – samma för alla, men möjlig att angripa på olika sätt beroende på förkunskaper. Efter morgonens introduktion går jag runt under hela dagen och ger personlig handledning så att var och en ska få en lagom svår utmaning. Då och då klingar jag i klockan för gemensamma genomgångar och demonstrationer.

Trädgårdens överväldigande skönhet och färgprakt är oemotståndlig som inspirationskälla, liksom utsikterna och miljön i de omgivande byarna. Under kurserna pendlar fokus mellan akvarellteknik och bildskapande. Vi tränar på att fånga ljus, färgskala och känsla i ett flödigt, modigt måleri. Du som stannar två veckor och du som är erfaren akvarellmålare kommer att i ökande grad utmanas till att finna ditt eget bildspråk, kanske på en högre abstraktionsnivå än du är van vid.

Jag kommer med bilen fullastad med material, så det mesta du behöver kommer du att kunna köpa eller låna på plats. Du behöver bara försäkra dig om att du kan forsla hem dina bilder. Vi kommer att arbeta en del på helark, 56×76 cm, så du behöver ha med dig en tillräckligt stor mapp eller en rulle som går ner i väskan. Jag återkommer med mer information när kursen närmar sig.

Hoppas vi ses i detta paradis som Ingo och Henrik har skapat!

Så här beskriver våra värdar vad som väntar. Henrik och Ingo hälsar välkommen!

”Akvarelkurset med Anna Törnquist er et maleophold i helt enestående og smukke rammer i det sydlige Spanien på Garden of Lemons. Her vil du finde rum til kreativ og åndelig udfoldelse og samtidigt opleve en underbar ro og natur.

Vores værter i Spanien er de to klassiske musikere Henrik Vilain og Ingo Schauser, der har skabt et vidunderligt sted i den fredelige dal Valle de Lecrín, glædens dal, tæt på Granada i Andalusien. Det er muligt at nyde poolen og bedårende udsigter ud over landskabet, nyde tagterrassen med udsigt over bjergene i baggrunden eller skønheden nede i orangeriet blandt ældgamle oliventræer, citron- og appelsintræer. Indbydende scenarier, der giver rum til dyb kreativ inspiration og vækker begejstring.

To gange i løbet af ugen vil Ingo tilbyde nogle vandreture i området og der vil også være mulighed for at deltage i to maleudflugter ud i naturen omkring os og til Granada.”

Maden og måltiderne på Garden of Lemons er nogle af de fineste øjeblikke i løbet af et ophold på Garden of Lemons. Vi dækker op under de gamle oliventræer eller i orangeriet i haven, og vores gæster nyder at mødes og spise den skønneste mad inspireret af årstiden og råvarer høstet i de store køkkenhaver. 

Køkkenet er karakteriseret ved lækker og raffineret mad, som oftest er vegetarisk og tilberedt ud fra enkle tilberedningsmetoder, hvor aromaer, smage, farver og varierede teksturer skaber små himmeriske mundfulde. Vi bruger friske råvarer og laver alt fra bunden, og bruger generøst af vores egen ekstra jomfruolivenolie og kryddersalte, krydderier fra verdenskøkkenet, citroner og kapers, der samler sig i de mest vidunderlige mundfulde, hvor alle sanser stimuleres.

Henrik Vilain og Ingo Schauser har udgivet to kogebøber: CITRONEN – og OLIVEN & OLIVENOLIE udgivet af Muusmanns forlag, København i 2020 og 2021. Tredje bog med titlen AVOCADO udkommer i efteråret 2022.

Alle bøger er oversat til tysk og udgivet i Tyskland ved forlaget Jacoby & Stuart, der netop har modtaget den tyske forlagspris 2022.

 

Garden of lemons er et refugium for dig, der søger undervisning, oplevelser, ro og fordybelse i skønne omgivelser.

Det er oplagt at rejse to, hvor kun den ene af jer maler. Der er så mange muligheder for at foretage sig andet end at male. 

“Henriks mad er uforligneligt smuk og til at skrive bøger og lave film om”

———————————————–

Kan mad være kunst? I dette tilfælde, ja! Alle sanser er i spil, når der spises mad fra Henrik & Ingos skønne køkken på Garden of Lemons.

 ———————————————

Opskrifterne fra køkkenet på Garden of Lemons er kreative og innovative. Enkle kombinationer, der skaber uventede smage, der spiller den mest vidunderlige “musik” i munden, og skaber en perfekt harmoni, der gør hvert måltid til et eventyr, som refererer til det internationale køkken. Maden er kunstnerisk og en symfoni af farver, der gør det næsten ærgerligt, at den ender med at blive spist!

 ————————–——————

Hver ret var en oplevelse i duft, smag, farver og perfekte teksturer. Jeg har aldrig nogensinde i mit liv før spist så godt.

———————————————

En helt uventet forkælelse var den utrolige mad, som Henrik og Ingo tilberedte på Garden of Lemons under vores ophold. Henrik har en unik evne til at samle lokale råvarer og skabe varierede og lækre måltider. Hvert måltid var en fryd for sanserne.

 ———————————————

”Fantastisk og fantasifuld, smagfuld mad med brug af avocado, krydderurter og citroner

reviews fra kursister på Garden of Lemons

Danmark, Sverige, USA og Israel

Kurskostnad, arrangemang och anmälan Intresseanmälan till kursen på Garden of Lemons lämnas direkt till Henrik och Ingo.

För mer information och anmälan: gardenoflemons@gmail.com

Det er oplagt at rejse to, hvor kun den ene af jer skriver. Der er mange muligheder for at foretage sig mange andre aktiviteter i området.

 

Tilmelding og information: 

 

Pris:  1.390 € 

Pris for ledsager: 865 € 

Inkluderet i prisen er:

 • transfer mellem Malaga lufthavn og Garden of lemons
 • overnatning i dobbeltværelse på hotellet i landsbyen 15 min. gang fra Garden of Lemons
 • fuld forplejning ifølge dagsprogram:
 • morgenmad=frokost! og frokost=lunch! alle dage
 • 5 middage på Garden of lemons
 • 1 middag på restaurant Los Naranjos (inkl. drikkevarer) 
 • 2 vandringer/inspirationsture i nærområdet
 • undervisning i 6 dage

Ikke inkluderet i prisen er: 

 • flybillet
 • frivillig udflugt til Granada: 40 €
 • 1 middag på restaurant: Granada 40 €
 • drikkevarer, som kan købes til rimelige priser

 

Tillæg:

 • enkeltværelse på hotellet: + 160 € 
 • dobbeltværelse på Garden of lemons  + 160 €
 • enkeltværelse på Garden of lemons: + 300 €