Charlotte Rørth

Stille dage med tro og glæde

– en retræte med elementer af stilhed og tankevækkende oplæg om at leve i dag med kristen tro og levende spiritualitet.

Sted: Garden of Lemons, Granada, Spanien

4. – 11. maj 2024

Pris: 10.400 kr fra  plus fly

pris for ledsager: 7.400 kr. 

Trænger du til lys og dyb glæde i dit liv? Også af den mere varige slags? Så tag forskud på sommeren og lad Garden of Lemons danne ramme for en uge, hvor du forkæles med vidunderlig mad i de smukkeste omgivelser og samtidig får den ro, stilhed og de livgivende samtaler, du har brug for.

I en rolig rytme og en tillidsfuld atmosfære fordyber vi os i forskellige måder at inddrage den kristne tro i vores moderne dagligliv.

Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage, blot nysgerrighed og et ønske om at lære mere om den kristne spiritualitet. Og kan du det hele i forvejen, ved du, hvor meget glæde, du kan få af at få lov at fordybe dig i flere dage.

Hver dag indledes med fordybende bøn, derefter introduceres dagens metode, som vi afprøver – stilheden, lectio divina, bønsformer og en tavs pilgrimsvandring i dalen, der minder meget om landskabet ved Geneserat sø.

Efter frokost har vi to stilletimer til hvile eller vandring, inden vi hen på eftermiddagen mødes til samtaler og foredrag i orangeriet. Inden middagen samles vi under oliventræerne til et godt glas vin og rolig snak på kryds og tværs.

Tirsdag tager vi til Úbeda, – en enestående by, der står på Unescos verdens kulturarvsliste, og hvor jeg selv havde afgørende spirituelle oplevelser. Der venter os en særlig guidet tur.

Torsdag kan I vælge at tage til Granada eller tage med i den lokale kirke efter en hel dag i stilhed.

Det bliver bevægende dage.

Jeg glæder mig til at se dig i det Andalusien, der nu på 16. år giver mig sol og varme til det liv. Sidste år var jeg i Garden of Lemons for første gang. Og jeg er så lykkelig for, at jeg skal tilbage dertil og kan bære endnu flere lyse og trosfyldte dage med mig ind i dagliglivet her i Norden.

 

Charlotte Rørth

journalist og forfatter

“Et langt varmt kram for krop og sjæl” – Bente Dall

”Syv dager i et andalusisk paradis. Går det an å oppleve så mye glede på en gang?” – Inger Lise Bru

”Mange af os lever i fællesskaber, hvor det at være troende, er lidt mystisk. Netop derfor var det så trygt og varmt ikke at skulle “forklare sig” først, men til gengæld blive mødt med åbenhed og forståelse.” – Bente Dall

“Jeg tænker flere gange dagligt tilbage på oplevelserne…. Den daglige bøn, det fantastiske sted, rosernes duft, appelsinerne om morgenen, stemningen under oliventræerne, Henrik og Ingos skønne farverige måltider, Charlottes kyndige vejledning og smittende humør, inspirerende lektioner, fordybelse, udflugter, omgivet af dejlige og kærlige mennesker.” – Eli Sander Kristensen

”Jeg har aldrig haft det så godt som på retreatet på Garden of Lemons.” – Ellen Nielsen

Tilbagemeldinger fra deltagere i

"stilledage på Garden of Lemons 2023"

Om Charlotte Rørth:

Charlotte Rørth er journalist og forfatter til fem bøger, senest ”Jule/Jesuskalenderen”, udgivet efteråret 2022. 

Med udgivelsen af sin første bog ”Jeg mødte Jesus” i 2015 brød hun et tabu og satte gang i den åbne samtale om tro, der stadig vokser frem i Danmark og Norge.

Hun skriver og producerer podcasts, holder foredrag, faciliterer udviklings- og samarbejdsforløb i organisationer, arrangerer skrivekurser og retræter.

Hun er storesøster til seks og vokset op i blandt andet Gentofte og Boston. Efter 20 år på landet ved Rold Skov bor hun nu i Aalborg med sin mand, Uffe Westerberg. De er bedsteforældre til en og forældre til tre sønner, 1988, 1991 og 1992-2014.

Kurset finder sted i enestående og smukke rammer i det sydlige Spanien på refugiet Garden of Lemons. Her vil du finde rum til indre ro og åndelighed og samtidigt opleve en underbar ro og natur.

Vores værter i Spanien er de to klassiske musikere Henrik Vilain og Ingo Schauser, der har skabt et vidunderligt sted i den fredelige dal Valle de Lecrín, glædens dal, tæt på Granada i Andalusien. Det er muligt at nyde poolen og bedårende udsigter ud over landskabet, nyde tagterrassen med udsigt over bjergene i baggrunden eller skønheden nede i orangeriet blandt ældgamle oliventræer, citron- og appelsintræer. Indbydende scenarier, der giver rum til dyb kreativ inspiration og vækker begejstring.

“I am so grateful to Henrik and Ingo for not only planting and welcoming us to the most gorgeous art/retreat center I’ve ever been to, but for also creating the best meals I’ve ever had.  Every dish was an experience in taste, aroma, color, and a perfect texture.  I have never in my life eaten so well before.”

Sheila Yoshpe

artist - New York, may 2022

Maden og måltiderne på Garden of Lemons er nogle af de fineste øjeblikke i løbet af et ophold på Garden of Lemons. Vi dækker op under de gamle oliventræer eller i orangeriet i haven, og vores gæster nyder at mødes og spise den skønneste mad inspireret af årstiden og råvarer høstet i de store køkkenhaver. 

Køkkenet er karakteriseret ved lækker og raffineret mad, som oftest er vegetarisk og tilberedt ud fra enkle tilberedningsmetoder, hvor aromaer, smage, farver og varierede teksturer skaber små himmeriske mundfulde. Vi bruger friske råvarer og laver alt fra bunden, og bruger generøst af vores egen ekstra jomfruolivenolie og kryddersalte, krydderier fra verdenskøkkenet, citroner og kapers, der samler sig i de mest vidunderlige mundfulde, hvor alle sanser stimuleres.

 Henrik Vilain og Ingo Schauser har udgivet to kogebøber: CITRONEN – og OLIVEN & OLIVENOLIE udgivet af Muusmanns forlag, København i 2020 og 2021. Tredje bog med titlen AVOCADO udkommer til efterår 2022.

Alle bøger er oversat til tysk og udgivet i Tyskland ved forlaget Jacoby & Stuart, der netop har modtaget den tyske forlagspris 2022.

 

Charlotte Rørth skriver: 

”Jeg er som de fleste i Nordeuropa ikke opdraget i en troende familie og har bare været en helt gennemsnitlig kulturkristen uden en særlig åndelig længsel.

Men pludselig viste Jesus sig for mig i et syn i et kapel i Úbeda. Det var vildt. Smukt. Betagende. Livsomvæltende. Og jeg anede overhovedet ikke, hvad jeg skulle stille op.

Langsomt lærte jeg at leve med de to møder og en række andre oplevelser jeg fik, og jeg skrev en bog om de første år efter møderne, hvor jeg, der er uddannet journalist, interviewede alle mulige eksperter og samtidig fortalte, hvad der skete med mig. ”Jeg mødte Jesus” udkom med stor succes i flere lande.

Så skrev andre til mig. Mange tusinde. Og jeg fandt ud af, at langt de fleste af os på et tidspunkt i vores liv har oplevelser af en eller anden slags. Det trøstede mig meget, at jeg ikke var alene, og jeg ville gerne trøste andre. Så det skrev jeg også en bog om. ”Vi mødte Jesus” hedder den. I den fortæller mange andre om deres oplevelser og om, hvordan de på forskellig vis lever med dem.

Mange spurgte mig, hvad jeg gjorde, og jeg skrev ”Gud, du er jo lige her”, der har en hel lille liste med, hvad jeg gør til daglig hjemme i Danmark. Jeg tager blandt andet på retræter. Jeg beder også. Læser i Bibelen og finder mit eget liv spejlet i teksterne, som jeg skriver om i min fjerde bog ”Med rank ryg”, der handler om barske oplevelser med voldtægt og så min store sorg over at have mistet min yngste søn. Hvordan finde glæde i livet?

En uge på så skønt et sted som Garden of Lemons sikrer ikke, at du vil smile evigt og altid fremover. Men jeg er sikker på, at vi vil smile undervejs, og at vi alle (inklusiv mig) vil lære noget om, hvordan vi kan leve mere rigt, kærligt, menings- og glædesfyldt liv til hverdag.

Vi skal udforske, hvordan vi kan leve med troen til daglig.

Vi skal undersøge, hvordan den tro, der er så stor en del af vores kultur, kan integreres i vores liv som noget, der giver styrke og glæde hver dag. 

Vi skal nyde livet fuldt og helt alle dagene i Andalusien – om vi er her for første gang eller har været med før.”

Som et unikt arrangement tager holdet på heldagstur til Úbeda og Baeza, to underskønne byer oppe i olivenbjergene i den nordøstlige del af Andalusien.

Byerne er på Unesco´s verdensarvsliste på grund af deres enkle og elegante renæssancebyggerier, de stemningsfyldte pladser og den mageløse udsigt over olivenlundene.  

I Úbeda ligger La Sacra Capilla de el Salvador. Her er også en næsten 1000 år gammel nyopdaget synagoge og noget af det bedste keramik i Spanien. I Baeza findes et af Spaniens ældste universiteter.

Begge byer er populære weekendrejsemål for spaniere, der gerne vil have en historiemættet weekend med god mad, men er ikke overrendt af udenlandske turister. Endnu.

Vi får en specialdesignet tur med kulturguide siden 1994, Andrea Pezzini, der også har fulgt Charlotte Rørth på nærmeste hold, siden de mødtes under hendes første oplevelser i 2008.

Frokosten får vi på en af Úbedas førende restauranter og inden, vi kører hjem, tager vi tapas i Baeza.

Tilmelding og information: 

Garden of Lemons er et refugium for dig, der søger undervisning, oplevelser, ro og fordybelse i skønne omgivelser.

Det er oplagt at rejse to, hvor kun den ene af jer deltager i kurset. Der er så mange muligheder for at foretage sig andet på grunden og og i området. 

Pris:  10.400 kr.

Pris for ledsager:  7.400 kr.  

Inkluderet i prisen er:

 • transfer mellem Malaga lufthavn og Garden of lemons
 • overnatning i dobbeltværelse på hotellet i landsbyen 15 min. gang fra Garden of Lemons
 • forplejning ifølge dagsprogrammet:
 • morgenmad og frokost alle dage
 • 5 middage på Garden of Lemons
 • 1 middag på restaurant Los Naranjos inkl. drikkevarer
 • 1 heldags “roadtrip”  i bus til rennaissance byerne Baeza og Úbeda
 • Frokost inkl. drikkevarer i Úbeda og en drink/tapas i Baeza på vej hjem
 • entréer til Capilla Sacra, synagogen og museet Johannes af korset  i Úbeda
 • en guidet tur i Úbeda & Baeza ved Andrea Pezzini
 • 1 guidet pilgrimsvandring i dalen
 • Oplæg og vejledning ved Charlotte Rørth 6 dage

 

Ikke inkluderet i prisen er: 

 • flybillet
 • frivillig heldags-udflugt til Granada med guidet tur og middag på en fantastisk restaurant i historiske omgivelser med udsigt til Alhambra (MORAYMA) : 100 €
 • drikkevarer i løbet af ugen på Garden of Lemons, som kan købes til rimelige priser

Tillæg

 • enkeltværelse på hotellet: + 1.200 kr.
 • dobbeltværelse på Garden of Lemons  + 1.300 kr. 
 • enkeltværelse på Garden of Lemons: + 2.500 kr.