Byhuset El limón ligger i en af dalens mest charmerende landsbyer Chite få kilometer fra fincaen, Jardin de los limones. Huset ligger højt midt i landsbyen med fænomonale udsigter over dalen og mod bjergene Alpujarras. Huset er total renoveret i efteråret 2016 og fremstår nu som et topkomfortabelt 185 m2 hus i to planer med en stor terrasse med pool på 1. sal.

Renoveringen har fastholdt det spanske byhus arkitektur og materialevalg, men vi har kraftigt blandet op med vores nordiske lyst til lys og leg med store enkle og lækre flader. Alle gulve er belagt med lyse polerede marmorsten som baggrund for sprælske farver i tekstiler og møbler.

 

Man ankommer i den store hall med kik ud til husets patio og med adgang til de tre komfortable dobbeltværelser med individuelle bad. Fra hallen slynger den skulpturelle trappe sig op til første sal. Hele første sal er ét stort rum med loft til kip og høje slanke dobbeltdøre og her og der små balkoner samt udgang til den store terrasse med en mindre opvarmet pool. Dejlige sidde- og spiseområder i sol og skygge.

Det store lækre køkken med masser af detaljer og udstyr er bygget af den lokale snedker. Her er brugt fine stenarter og farver, der blander på en eventyrlig måde mod de kalkede hvide vægge.

Huset har gulvvarme overalt.

Man kan køre direkte til huset og læsse af og parkere bilen 100 m fra huset.

Fra huset er der mange turmuligheder igennem oliven- og citruslundelige lige uden for døren, – korte såvel som længere.