Kultur og vandringer i det andalusiske forår

3. – 10. juni 2023

Pris: 12.900 kr. pr. person – inkl. fuld forplejning, udflugter og fly

Velkommen til vandringer i en betagende natur, kultur, kunst, eftertænksomme refleksioner og gourmet i skøn forening på det andalusiske refugium ”Garden of Lemons” syd for Granada.
 • Ugens program byder på vandringer i det smukke andalusiske landskab nær refugiet, de betagende Sierra Nevada bjerge og i lyset langs Middelhavet.
 • besøg i små og store andalusiske byer som Nerja, Frigiliana, Granada og renæssance-perlerne Baeza & Úbeda nord for Jaen.
På turen forenes natur og kultur med fantastisk mad tilberedt af husets kok, Henrik, som byder på himmelske smags- og sanseoplevelser med inspiration fra køkkener i Frankrig, Italien, Middelhavsregionen, Mellemøsten – og Norden. Måltiderne serveres i refugiets smukke orangeri eller under åben himmel i de skønne haver.
Hver dag indledes i orangeriet med morgensang og refleksioner over åndelige og eksistentielle emner.

Velkommen til at deltage i denne lidt ekstraordinære forkælelsesrejse til Andalusien 3. – 10. juni 2023. På vores 4. ”oplevelsesrejse” i det smukke Andalusien er vi ikke kun gået efter at finde de billigste priser, men også at prioritere den høje kvalitet i detaljerne. 

Da der er stor interesse for vores nicherejser til Andalusien, har vi i 2023 besluttet at afholde to ture – en rejse i juni og en sensommerrejse 23. – 29. september til vores lille paradis ”Garden of Lemons. 

På junirejsen vil vi denne gang lægge lidt mindre vægt på de fysiske anstrengelser til fordel for nye kulturelle seværdigheder, så også tidligere deltagere vil få en ny oplevelse. Her forenes natur- og kultur med fantastisk mad tilberedt af husets kok, Henrik, som byder på himmelske smags- og sanseoplevelser med inspiration fra Frankrig, Italien, Middelhavsregionen, Mellemøsten – og Norden. Måltiderne serveres i refugiets smukke orangeri eller under åben himmel i den skønne have. Hver dag indledes med morgensang og refleksion med åndelige og eksistentielle temaer i  Orangeriet. Kort sagt en lystvandring for både sjæl og legeme!

Paul Kofoed Christiansen

præst, tidligere sognepræst ved Roskilde domkirke

Refugiet Garden of Lemons ligger mellem Middelhavskysten og Granada i det sydøstlige hjørne af Spanien. Området er præget af en frodig og smuk natur med udstrakte citrus- og olivenlunde, som danner en stærk kontrast til Sierra Nevada’s store og imponerende bjergmassiver mod nord. Naturen er storslået med rislende floder, åbne vandingskanaler og langstrakte udsigter, der især i foråret og efteråret inspirerer til at blive oplevet til fods. 

”Kultur- og vandrerejsen” er arrangeret af tidligere sognepræst ved Roskilde Domkirke, Paul Kofoed Christiansen i et samarbejde med de to ledere af refugiet, Henrik Vilain og Ingo Schauser samt Bering Rejser som teknisk rejsearrangør. Henrik er en fortryllende kok. Ingo har sin force i outdoor aktiviteter. Sammen udgør de det perfekte værtspar! 

Garden of Lemons vil være det centrale daglige samlingspunkt for alle deltagerne. Men overnatningerne vil på grund af værelseskapaciteten være fordelt på enten det lokale hotel Los Naranjos eller refugiet Garden of Lemons (elleve værelser). Refugiet består af fire mindre huse – den fritliggende finca, som er det daglige samlingssted, og tre mindre huse på grunden samt det unikke landsbyhus El Limón i Chite, som ligger tæt på. Ingo sørger for den daglige transport mellem landsbyhuset og refugiet efter behov. Alle bygningerne er totalrenoverede i 2016 og senere. Her kan du mod en merpris bo i elegante omgivelser, som Henrik og Ingo har designet og indrettet med hjælp fra lokale arkitekter og håndværkere.

Morgenmaden serveres på de valgte overnatningssteder for at få en rolig og smuk morgen, inden vi hver dag kl. 10.00 mødes til den daglige morgensang i Orangeriet på Garden of Lemons. Hotellet ligger 15 min. gang fra Garden of Lemons. Ved de daglige ture vil bussen efter ønske kunne samle deltagerne op og igen sætte af ved hotellet. 

Programmet er sammensat på en sådan måde, så der er god tid til både fysiske udfoldelser og ro og afslapning i refugiets smukke omgivelser. 

Programmet er sammensat på en sådan måde, så der er god tid til både fysiske udfoldelser, ro og afslapning i refugiets smukke omgivelser.

Det siger gæsterne om Garden of Lemons:

Et stykke af himlen er ganske enkelt faldet ned, og jeg kniber mig i armen, over at Garden of Lemons er jeres nye melodi, en ny komposition, der muligvis afviger fra barokken og det klassiske, men som fuldstændig og helt og aldeles aldrig spiller falskt. Derimod klinger den direkte ind i hjerte og sjæl. Tak. Dette sted viser, at verden stadig er mest god. …, Mia Nelle Dröschler, kunstner

Oplysninger vedr. rejsen

 

Rejsens pris i delt dobbeltværelse på hotel LOS NARANJOS er 12.900 kr. pr. person med forbehold for en eventuel miljøafgift til flybrændstof. Grundet voldsomme prisstigninger i hele Europa har vi været nødsaget til at sætte prisen højere end ved tidligere rejser.

 

Prisen inkluderer

 

 • Flyrejse samt transfer til og fra lufthavnen i Malaga.
 • Overnatning i delt dobbeltværelse på hotel Los Naranjos.
 • Fuld forplejning (bortset fra ud- og hjemrejsedagene).
 • Morgenmad alle dage (på det valgte overnatningssted).
 • Frokost og middage på Garden og Lemons og 2 frokoster og 2 middage med vin og vand på restauranter. 
 • Fri kaffe/te/vand i løbet af dagen på Garden og Lemons.
 • Alle ture som skitseret i programmet guidet af Ingo samt Andrea på udflugten til Baeza og Úbeda.  
 • Transport efter ønske mellem hotel og refugiet for dem, der måtte have behov.

 

Tilvalg 

 

 • enkeltværelse på hotel LOS NARANJOS: 1.200 kr. 
 • enkeltværelse på GARDEN OF LMONS: 2.200 kr.
 • delt dobbeltværelse på GARDEN OF LEMONS: 1.200 kr. pr. person. 

 

Prisen inkluderer ikke

 

 • Drikkevarer indtaget på refugiet – her findes et godt udvalg af vine og drikke til rimelige priser.
 • Transport og guidet rundvisning af dansktalende Robert til Alhambra på fridagen for dem, der har tilvalgt denne. Prisen er 600 kr. Frist for tilmelding til rundvisningen er (af hensyn til det meget restriktive billetsystem) senest 15. marts. Ved eventuel aflysning kan udgiften ikke refunderes. 
 • Transport og guidet vandring på fridagen i flodlejet Barranco de Luna. Pris 30 EURO, som betales på dagen. 

 

Tilmelding

 

På denne rejse er der et begrænset antal pladser. Tilmelding efter ”først til mølle-princippet”.

 

Ved tilmelding betales et depositum på 3.000 kr.

 

Restbeløbet indbetales senest 15. marts 2023.

 

Ved framelding før 15. marts refunderes det indbetalte beløb bortset fra depositum.

 

Ved framelding efter 15. marts er der ingen refusion. Hvis du/I har en privat rejseforsikring, er der mulighed for ved framelding på grund af sygdom (med lægeerklæring) at få tilbagebetalt hele beløbet gennem dit/jeres forsikringsselskab.

 

Rejseforsikring 

 

Det anbefales alle at undersøge, hvordan man er dækket under rejsen og i tilfælde af tyveri, ulykke og hjemrejse som sygetransport – herunder ledsagelse af pårørende og afbestilling ved sygdom og andet uforudset.

 

Sygeforsikring     

 

Det gule sygesikringskort gælder ikke i udlandet. I Spanien kræves det blå sygesikringskort, der dækker det samme som for lokalbefolkningen. Undersøg lige udløbsdatoen!

 

Opholdsadresse 

 

Refugiet Garden of Lemons

 

Calle Carretera sin número

 

18656 Melegís/Granada, Spain      

 

Telefonnumre:

 

+34 605979494( Henrik Vilain),

 

+34 652034348 (Ingo Schauser)

 

Email: gardenoflemons@gmail.com     Hjemmeside: www.gardenoflemons.com

 

Arrangør

 

Tidligere sognepræst ved Roskilde Domkirke, Paul Kofoed Christiansen                             

 

Kong Valdemars Vej 77,2.2                                                                                                                  

 

4000 Roskilde  

 

Mobil: 21201985                                                                                                                                      

 

Mail: pkc.roskilde@gmail.com    

 

I samarbejde med teknisk rejsearrangør, BERING REJSER, medlem af Rejsegarantifonden.