Lars Eje Larsson: Rejs med en af akvarellens store mestre

– akvarelkursus i Andalusien 2021

Sted: Garden of lemons

Tidsrum:

I: 10. – 17. september 2021

II: 17. – 24. september 2021

 Priser: fra 1.250 € 

Kom med i én uge eller bliv i 2 uger for inspiration og fordybelse! 

Kära akvarellvänner.

Nu blir det fjärde året i rad jag håller kurs hos Ingo och Henrik på underbara Garden of lemons. Denna pärla i de andalusiska bergen, vid foten av Sierra Lenore bjuder på stora upplevelser både för öga, sinne och gom. Bl.a. Henriks kokkonst är fantastisk!

I denna estetiskt tilltalande och solbelysta miljö kryllar det av spännande motiv i både det stora och det lilla. Man kan koncentrera sig på att avbilda fikon och citroner i olika färger och mognad, en blåviolett aubergine eller måla panoramabilder över de violettskimrande bergen med sina blånande luftperspektiv.

Det mest fantastiska är att vi kan ägna oss åt utomhusmåleri (Plein air) hela veckan, vilket ju som bekant är svårt i Norden.

Kursen utgår från motiven som finns i närheten i de fantastiska trädgårdarna med citroner, fikon, avocados och bougainvillea och byggnader i utsökt harmoni.

I denna färg-, och kontrastrika omgivning jobbar vi mestadels med färg. Vi undersöker färgens egenskaper och arbetar med färgackord och färgkompositioner bl.a. Vi ställer de rena färgklangerna mot de dova jordfärgerna för att bringa spänning och harmoni. Arbetar med färgkontraster som Varmt – Kallt, Komplementkontrast m.m.

Det blir en del teori, men mestadels eget måleri och personlig vägledning. Gemensamma genomgångar av dagens arbete hör också till programmet.

Var med på detta underbara målaräventyr där vi låter ljuset/ vattnet och färgen flöda!

Varmt välkomna till kursen den 18 september 2020 önskar Lars Eje, Ingo och Henrik!

Ta gärna med er respektive. Det finns många spännande utflyktsmål och vackra vandringsleder att sysselsätta sig med, eller bara ligga och läsa vid poolen för den som inte är med på kursen och målar. Alla utflykter är frivilliga för de som vill, men man kan också stanna kvar på gården för att måla, om man så önskar.

 Kursavgiften är 500 € Till det tillkommer kostnader för resa, logi och uppehälle. Aktuella prisuppgifter för logi och uppehälle får ni av Ingo och Henrik.

 Lars Eje Larsson

Platinagatan 12

426 71 Västra Frölunda

Mob: 0046-(0)707-821 404

OBS!! Vi har ett begränsat antal platser, så först till kvarn gäller!

Skicka först ett mail till: gardenoflemons@gmail.com OCH info@larsejelarsson.se med ert namn, adress och mobil.

OBS!! Det är viktigt att ni mailar till bägge adresserna samtidigt så att vi kan samordna. Så snart ni betalat er deposit (anmälningsavgift) på 270 € får ni en bekräftelse på att ni fått plats på kursen.

Om ni eventuellt kommit sent med er anmälan och kursen är fulltecknad kan ni om ni så önskar stå kvar på reservlista,  har ni hunnit betala in deposit kommer den naturligtvis att återbetalas om ni inte fått plats på kursen.

Alla frågor som gäller själva kursinnehållet mailar ni till mig:  info@larsejelarsson.se

Övriga frågor som rör kostnader, boende, mat, utflykter, transfer m.m. mailar ni till Ingo och Henrik: gardenoflemons@gmail.com. För information om lyxigare boende på gården mot tillägg skriv til gardenoflemons@gmail.com (“Mat & Boende”)

 

Det är ett fantastiskt ställe både för öga och själ.

Varmt Välkomna! Hoppas ni ser fram mot detta lika mycket som vi gör!