Septemberakademi i Granada

Sted: Garden of lemons

Tidsrum: 14.-21.09.2019

Priser: fra 1.250 € –  se priser 2019

Program:  veckoprogram 2019

Hej kära akvarellvänner!

Jag har länge funderat på att hålla akvarellkurser i Sydeuropa. När Ingo och Henrik med deras underbara Garden of Lemons hörde av sig och ville att jag höll kurs hosdem kände jag att pusselbitarna föll på plats. Det är ett fantastiskt ställe både för öga och själ.

Se hemsidan: http://garden-of-lemons.com/da/velkommen

Tanken är att varje september hålla en akvarellkurs här. I år blir temat samma som förra året  KONTRASTER.  Vi jobbar med kontraster och motsatser för att ladda våra bilder med så mycket spänning som möjligt. Motsatser som mjukt – hårt. Diffust – distinkt. Varmt – kallt.vått – torrt. o.s.v. Tanken är att vi under veckan kan utnyttja det goda klimatet för utomhusmåleri, där dramatiken av ljus och skuggor i det vackra landskapet inspirerar oss till att nå nya nivåer i vårt måleri.

Kursen riktar sig främst till er som tidigare gått kurs för mig i t.ex. Grebbestad då den är tänkt som en fortsättningskurs på tidigare kurser, men det är inget krav. Alla lär få ut något av denna kurs oavsett förkunskaper. Kursen är lite friare upplagd än de i Grebbestad, därav namnet “Akademi”. Dels är den längre, dels vill vi ju kunna utnyttja klimatets möjlighet till friluftsmåleri, (som ju tyvärr är begränsat i Norden) Det blir dock som tidigare en del teori, men också friare samtal om konstbegrepp. “vad gör en bild intressant?” etc. Vi försöker tränga lite djupare in i måleriets väsen, fallgropar och möjligheter. Vi har som tidigare dagliga genomgångar där dessa frågor kan få spelrum.

Ingo och Henrik har förutom sitt estetiska sinne också ett stort intresse för god mat och dryck. Att få vistas i deras lilla paradis, med att måla på dagarna, och ägna de ljumma kvällarna åt god mat och dryck och filosofiska samtal om livet och konsten vore väl inte så dumt?

Ta gärna med er respektive. Det finns många spännande utflyktsmål och vackra vandringsleder att sysselsätta sig med, eller bara ligga och läsa vid poolen för den som inte är med på kursen och målar. Alla utflykter är frivilliga för de som vill, men man kan också stanna kvar på gården för att måla, om man så önskar.

Kursavgiften är 500 € Till det tillkommer kostnader för resa, logi och uppehälle. Aktuella prisuppgifter för logi och uppehälle får ni av Ingo och Henrik:

priser 2019

För detaljerad information om Garden of Lemons, Kursanmälan, Anmälningsavgift, Slutbetalning m.m. vänder ni er till Ingo och Henrik:  gardenoflemons@gmail.com

OBS!! Vi har ett begränsat antal platser, så först till kvarn gäller! Skicka ett mail till: gardenoflemons@gmail.com  Så snart ni betalat er deposit (anmälningsavgift)  får ni en bekräftelse på att ni fått plats på kursen. 

 Om ni eventuellt kommit sent med er anmälan och kursen är fulltecknad kan ni om ni så önskar stå kvar på reservlista, har ni hunnit betala in deposit kommer den naturligtvis att återbetalas om ni inte fått plats på kursen. Alla frågor som gäller själva kursinnehållet mailar ni till mig:  info@larsejelarsson.se

Övriga frågor som rör kostnader, boende, mat, utflykter, transfer m.m. mailar ni till Ingo och Henrik: gardenoflemons@gmail.com

Varmt Välkomna! Hoppas ni ser fram mot detta lika mycket som vi gör!

Med bästa hälsningar

Lars Eje Larsson, Ingo Schauser och Henrik Vilain

 

Lars Eje Larsson

Platinagatan 12

426 71 Västra Frölunda

Mob: 0046-(0)707-821 404

OBS!! Vi har ett begränsat antal platser, så först till kvarn gäller!

Skicka först ett mail till: gardenoflemons@gmail.com OCH info@larsejelarsson.se med ert namn, adress och mobil.

OBS!! Det är viktigt att ni mailar till bägge adresserna samtidigt så att vi kan samordna.

Så snart ni betalat er deposit (anmälningsavgift) på 270 € får ni en bekräftelse på att ni fått plats på kursen.

Om ni eventuellt kommit sent med er anmälan och kursen är fulltecknad kan ni om ni så önskar stå kvar på reservlista,  har ni hunnit betala in deposit kommer den naturligtvis att återbetalas om ni inte fått plats på kursen

 

För information om lyxigare boende på gården mot tillägg skriv til gardenoflemons@gmail.com (“Mat & Boende”)

 

Det är ett fantastiskt ställe både för öga och själ.