Oplev foråret på Garden of Lemons

20. – 26. maj 2023

Pris: fra 7.900 kr. pr person for ophold i dobbeltværelse på refugiet.

Inkl. fuldpenstion, transfer fra og til lufthavnen og samtlige udflugter.

Ekskl. fly

 

Havene på Garden of Lemons har i løbet af årene gennemgået en konstant udvikling og står nu som en eventyrlig helhed bestående af forskellige dele: rosen- og staudehaven, køkkenhaven, bærterrassen, barok-haven, citrus-haven, olivenlunden og avocadoplantagen.

Med flere end 60 forskellige sorter duftende roser og et hav af forskellige stauder og blomster er det som at bevæge sig i et sandt paradis af blomster og dufte. Af citrustræer kan nævnes flere sorter appelsiner, citroner, grape, mandariner og lime, men også rariter som meyer-citron, sød citron og sød appelsin, cedrat-citron, kumquat, limequat, bergamotte, yuzu, citron-kaviar, kefir-lime og bhuddas hånd.

I maj er appelsiner og citroner i sæson, søde og saftige, samtidigt med at køkkenhaven allerede bugner af grønt med alt fra salater, grøntsager og krydderuter der bruges til den daglige drift i køkkenet.
om havene

Garden of Lemons

Velkommen til en uge med tid til afslapning og god mad på Garden of Lemons samt rejse-oplevelser i en af Andalusiens smukkeste egne.  Garden of Lemons ligger i et eventyrlig smukt landskab ved foden af bjergkæden Sierra Nevada lige mellem Granada by og middelhavskysten. Ugen byder således på gåture i nærområdet, en udflugt til den historisk vigtige by Granada og en udflugt til en af Spaniens smukkeste pueblos blancos Frigiliana og de flotte strande ved kystbyen Nerja.
Men det også en uge med tid til at læse en bog i skyggen af oliventræerne, bade i poolen, gå på opdagelse i den 15.000 m2 store grund med de flotte haver eller tage et glas vin på en af de mange terrasser med udsigt over dalen.
Kurset finder sted i maj, når rosenernes pragt og på sit højeste samtidigt med at appelsintræernes blomsterduft fylder luften  med den duft, allerede araberne kendte som et fænomen og som spanierne den dag i dag kalder med det arabiske navn “azahar”.
For de kreative sjæle er der mulighed for at udfolde sig kunstnerisk ved klapborde der nemt kan tages med rundt på grunden.
Yogamåtter findes på stedet – og refugiets massør Antonio tilbyder en fremragende massage.

For dem der har lyst til at opleve egnen omkring Granada, er der i løbet af ugen planlagt flere frivillige udflugter.

Første dag går vi en tur i nærområdet hvor vi vil opleve det næsten tredimensionelle landskab ved at gå forbi kirkegården ned til søen og langs med en flod ind i landsbyen.

Udflugten til Granada er selvskreven og altid en stor oplevelse. Det er en stor moderne by, der spænder over mange facetter lige fra det katholske centrum med kathedralen og det gamle universitetet som omdrejningspunkt til den arabiske bydel El Albaycín, hvorfra der er en forrygende udsigt over Alhambra med de sneklædte Sierra Nevada i baggrunden.

Frigiliana er gentagne gange blevet kåret som Andalusiens smukkeste “pueblo blanco” (hvid landsby) og er forførende smuk med sine smukke hvidkalkede huse, de mange planter og gårde. Frokosten spises i den fremragende restaurant “The Garden” med en vidunderlig udsigt over middelhavet. Efter frokost kører busen os til kystbyen Nerja (10 km), hvor der er mulighed for at tage en badetur i middelhavet eller slendre en gåtur i byen og spise en is på den kendte “Balcon de Europa”.

For de eventyrlystne er turen i slugten Barranco de Luna kun ca. 10 minutters kørsel fra Garden of Lemons et must. Vandet fra floden har gennem tusindvis af år gravet en kløft af overvældende skønhed. En oplevelse for livet!

Hvem henvender ugen sig til?

Garden of Lemons er et refugium for dig, der søger ro og fordybelse i skønne omgivelser.

Siden efterår 2017 tilbyder vi kurser med fokus på forskellige emner som akvarel, vandring, yoga, filosofi og åndelighed.

Men der er efterhånden mange, der har efterlyst et ophold uden emne for ganske at muliggøre en uge for at opleve stedets skønhed i sig selv. 

Alle er velkomne! 

Ingo og Henrik

Garden of Lemons

Maden og måltiderne på Garden of Lemons er nogle af de fineste øjeblikke i løbet af et ophold på Garden of Lemons. Vi dækker op under de gamle oliventræer eller i orangeriet i haven, og vores gæster nyder at mødes og spise den skønneste mad inspireret af årstiden og råvarer høstet i de store køkkenhaver. 

Køkkenet er karakteriseret ved lækker og raffineret mad, som oftest er vegetarisk og tilberedt ud fra enkle tilberedningsmetoder, hvor aromaer, smage, farver og varierede teksturer skaber små himmeriske mundfulde. Vi bruger friske råvarer og laver alt fra bunden, og bruger generøst af vores egen ekstra jomfruolivenolie og kryddersalte, krydderier fra verdenskøkkenet, citroner og kapers, der samler sig i de mest vidunderlige mundfulde, hvor alle sanser stimuleres.

Henrik Vilain og Ingo Schauser har udgivet tre kogebøber: CITRONEN – og OLIVEN & OLIVENOLIE udgivet af Muusmanns forlag, København i 2020 og 2021. Tredje bog med titlen AVOCADO udkom i efteråret 2022.

Alle bøger er oversat til tysk og udgivet i Tyskland ved forlaget Jacoby & Stuart, der netop har modtaget den tyske forlagspris 2022.

Det siger gæsterne om Garden of lemons:

Et stykke af himlen er ganske enkelt faldet ned, og jeg kniber mig i armen, over at Garden of Lemons er jeres nye melodi, en ny komposition, der muligvis afviger fra barokken og det klassiske, men som fuldstændig og helt og aldeles aldrig spiller falskt. Derimod klinger den direkte ind i hjerte og sjæl. Tak. Dette sted viser, at verden stadig er mest god. …, Mia Nelle Dröschler, kunstner

“Maden på Garden of Lemons er uforligneligt smuk og til at skrive bøger og lave film om”

———————————————–

“”Kan mad være kunst? I dette tilfælde, ja! Alle sanser er i spil, når der spises mad fra Henrik & Ingos skønne køkken på Garden of Lemons.

———————————————

“Opskrifterne fra køkkenet på Garden of Lemons er kreative og innovative. Enkle kombinationer, der skaber uventede smage, der spiller den mest vidunderlige “musik” i munden, og skaber en perfekt harmoni, der gør hvert måltid til et eventyr, som refererer til det internationale køkken. Maden er kunstnerisk og en symfoni af farver, der gør det næsten ærgerligt, at den ender med at blive spist!”

——————————————–

“Hver ret var en oplevelse i duft, smag, farver og perfekte teksturer. Jeg har aldrig nogensinde i mit liv før spist så godt.”

———————————————

“En helt uventet forkælelse var den utrolige mad, som Henrik og Ingo tilberedte på Garden of Lemons under vores ophold. Henrik har en unik evne til at samle lokale råvarer og skabe varierede og lækre måltider. Hvert måltid var en fryd for sanserne.”

———————————————

”Fantastisk og fantasifuld, smagfuld mad med brug af avocado, krydderurter og citroner.”

Gæster på Garden of Lemons

fra Danmark, USA, Canada og Israel

Ugeprogram:

dag 1:

ankomst og velkomstmiddag kl. 19.00

dag 2:

gåtur i nærområdet

dag 3:

middag på Los Naranjos

dag 4:

udflugt til Granada

dag 5:

udflugt til Barranco de Luna 

dag 6:

udflugt til Frigiliana

dag 7:

gåtur i nærområdet

dag 8:

afrejse efter morgenmad

 

Måltiderne alle dage:

8.30 – 9.30 morgenmad

13.00 frokost-buffet

19.00 middag

Pris:  7.900 kr. 

Inkluderet i prisen er:

 • transfer mellem Malaga lufhtavn og Garden of Lemons
 • overnatning i dobbeltværelse på Garden of Lemons
 • fuld foplejning
 • morgenmad og frokost alle dage
 • 5 middage på Garden of Lemons
 • 1 middag på restaurant Los Naranjos
 • 1 middag på restaurant i Granada
 • 1 middag i Frigiliana
 • 1 udflugt i bus til Granada
 • 1 udflugt i bus til Frigiliana & Nerja
 • 1 middag på restaurant i Granada
 • 1 udflugt til Granada
 • 1 vandringer/inspirationsture i nærområdet

Ikke inkluderet i prisen er:

 • flybillet
 • drikkevarer, som kan købes til rimelige priser

Tillæg 

 • enkeltværelse på Garden of lemons: + 2.400,- kr.

Det er første gang vi afprøver dette koncept og vi håber på at det bliver en gentaget begivenhed. 

Hjertelig velkomne!

Ingo & Henrik – Garden of Lemons