Dagsprogram 

Lørdag 3. juni – Rejsedag

Mødetid 13.30 i Kastrup Lufthavn Terminal 3 

Afrejse Kastrup 15.30 med SAS SK 587

Ankomst Malaga 19.20. Kørsel ca. 1½ time i lejet bus til Garden of Lemons.

Ankomst Garden of Lemons ca. 21.30. Indkvartering på de tre lokaliteter (Privatboligen i Chite, Hotel Naranjos og Garden of Lemons). 

 Søndag 4. juni – Introduktion og vandring i nærpmrådet

8.30:

Morgenmad på de tre lokaliteter.

10.00:

Morgensang og dagens refleksion i Orangeriet.

10.45:

Introduktion til Garden of Lemons, dagsrytmen og kort præsentation af deltagerne.

13.00:

Frokost på Garden of Lemons

15.00: 

Vandring i nærområdet forbi kirkegården ned til søen og langs med floden tilbage til landsbyen med et kig ind i den smukke gamle kirke og tilbage til Garden of Lemons. 

8 km – 2,5 time.

19.00:

Middag på Garden of Lemons

Mandag 5. juni  – Vandring i Sierra Nevada

8.30:

Morgenmad på de tre lokaliteter.

10.00:

Morgensang og dagens refleksion i Orangeriet.

10.45

Afgang med bus til Sierra Nevada-bjergkæden: Cumbres verdes – 10 km – 3 timers rundtur – let at gå. 

Turen tager udgangspunkt i nærheden af vores “sædvanlige” vandring i de høje Sierra Nevada bjerge.

Fra bydelen Cumbres Verdes, der ligger højt over Granada by, vandrer vi på gode, ikke asfalterede veje gennem naturparken. Først går vi gennem en lys pinjeskov, siden forbi marker i et kultiveret landbrugslandskab og en idyllisk beliggende bondegård, inden vi til sidst når op i bjergene omkring Boca del Pesca, (fiskemunden). Her har man i bogstavelig forstand en bjergtagende udsigt over bjergkæden Sierra Nevada, og her indtager vi den medbragte sandwich på det smukkeste sted at stoppe op og få et lille hvil. 

Inden hjemkørsel gør vi stop ved restauranten Macareno, hvor der er mulighed for en kop kaffe eller en drink på den store terrasse.

kl. 19.00: 

Middag på Garden of Lemons

Tirsdag 6. juni – Udflugt til Baeza og Úbeda

Kl. 8.00:

Morgenmad på de tre lokaliteter.

Kl. 9.00: 

En lang dag venter forude med vores andalusiske roadtrip, hvor vi kører mod nord til to sublime, men mindre kendte spanske destinationer – renaissancebyerne Baeza og Úbeda, der begge står på Unesco’s verdenskulturarvsliste. 

Busturen på 1,5 time er en oplevelse i sig selv. Det sidste stykke af den nye motorvej fra middelhavskysten til Jaén fører helt uden om Granada. Vi kan derfor lade blikket svæve hen over det smukke og meget særprægede andalusiske landskab med oliventræer som et grønt hav så langt øjet rækker. 

Vel fremme i Úbeda bliver vi modtaget af guiden Andrea Pezzini, der ledsager os hele dagen. 

Vi indleder besøget i Úbeda med at give mulighed for at købe en kop kaffe på en café ved parkeringspladsen. Herefter vil Andrea vise rundt og fortælle om de to byer Baeza og Úbeda og deres seværdigheder. Ganske særligt vil han tage os med ind i det eventyrlige kapel Capilla Sacra de El Salvador, stedet, hvor den danske journalist Charlotte Rørth for nogle år siden havde sine spirituelle oplevelser, der fik hende til at skrive bestselleren “Jeg har mødt Jesus”. 

De to byer er sande perler fra renaissancen og byder på en lang række enestående bygninger, der understreger en væsentlig betydning i den spanske historie. Vi kommer til at se palæer og pladser, enestående flotte gadeforløb, nogle af Spaniens ældste universiteter og synagogen der blev fundet under renoveringen af en cisterne i et palæ. 

Efter frokost på en af de gode restauranter i Úbeda går turen til den lidt mindre by Baeza, der om muligt slår Úbeda i arkitektonisk skønhed, og hvor vi vil få en rundvisning i den enorme domkirke. Fra kirken slentrer vi langs en promenade på bymuren, hvorfra der er en storslået udsigt over flodlejet Guadalquivir. Floden er med 800 km den længste flod i Andalusien, og den krydser gennem Sevilla og Cordoba, inden den ved byen Cádiz munder ud i Atlantahavet. 

Til slut, og inden vi vender blikket mod bussen, bliver der tid til en iskold øl på pladsen de la Torre. Der er lagt op til en anderledes og bevægende dag i Andalusien. 

Onsdag 28. september

Fridag

Onsdag 28. september Fridag

Efter morgensangen i Orangeriet er resten af dagen til fri disposition. Fridagen kan bruges til at ligge ved poolen eller til at sidde i skyggen af et citrontræ for at læse eller simpelthen nyde stilheden og udsigterne fra refugiet.

Dagens centrale træfpunkter bliver de to udsøgte måltider, frokost og middag, som begge indtages her.

For de “utrættelige” tilbydes en kort men spektakulær vandretur til det unikke naturområde i Barranco de luna i Saleres tæt på refugiet. Vandringen går igennem flodlejet i slugten Barranco de luna og byder på en helt enestående naturoplevelse. Her har tusindvis af års erosion skabt en ca. én km lang dyb kløft med stejle sider, der som hugget af en kunstners hånd er af ubegribelig og stor skønhed. Store dele af denne tur går i selve floden. Denne tur koster 30 Euro og betales på dagen.

Længde: Denne lidt anstrengende vandring er ca. 3 km. Noget af turen går vi i selve flodlejet. 2 timer medbring skotøj, der kan tåle at blive vådt. (sportssandaler/kondisko eller lignende).

Torsdag 8. juni – Vandring i baglandet af Sydkysten

Kl. 8.00:

Morgenmad på de tre lokaliteter.

Kl. 9.00:

Afgang med bus til Frigiliana i baglandet ved Sydkysten – El Fuerte 8 km – 3,5 time. Mellemsvær. 

Udflugten starter i den smukke by Frigiliana, hvorfra turen går gennem en slags naturlig botanisk have, som byen har anlagt, og som er fyldt med smukke gamle tropiske træer. Som lidt af en åbenbaring kommer vi frem til et udsigtspunkt med de smukke bjerge, Sierra Almijara, der pludselig kommer til syne. 

Efter frokost stiger vi på bussen, og kører det korte stykke ned til kystbyen Nerja, hvor der bliver tid til en dukkert i Middelhavet eller spise en is på den berømte plads Balcón de Europa. 

Ankomst tilbage på Garden of Lemons middag kl. 19. 

Fredag 9. juni – Byvandring i den mindre kendte side af Granada

Kl. 8.30:

Morgenmad på de tre lokaliteter.

Kl. 10.00:

Morgensang og dagens refleksion i Orangeriet.

Kl. 10.45:

 Det mindre kendte Granada: 10 km – 3,5 times gåtur.

Denne rute viser en noget mindre kendt side af Granada, idet vi starter fra den arabiske byport Puerta Elvira og følger en vej, der fører os gennem det store arabiske kvarter El Albaicín, som står på Unescos kulturarvslisten til zigeunerområdet Sacromonte, hvor vi får et glimt af fordums liv med forrygende udsigter over mod Alhambra. Tapas-frokost på en hyggelig restaurant. 

Inden middagen på Garden of Lemons samles vi ved poolen, hvor vi skal opleve en rørende klassisk flamenco-koncert. 

Kl. 19.00:

Afskedsmiddag og festligt samvær på Garden of Lemons.

pastedGraphic.png

Flamencoen har rødder tilbage til Andalusien omkring 1850. Den består primært af sang, guitarspil og dans akkompagneret af palmas – håndklap. Gennem musikken fortolkes livets helt store følelser udi kærlighed og længsel, sorg, tab, smerte og glæde.

 

Lørdag 10. juni

Kl. 8.30:

Morgenmad på de tre lokaliteter.

Kl. 10.00:

Morgenrefleksion/morgensang i Orangeriet.

Kl. 10.45:

Afrejse med bus til Malaga.

Kl. 12.30:

Ankomst til Picasso-Museet i det centrale Malaga. Her er der mulighed for at se omkring 200 værker af den spanske kunstner Picasso. Entré er for egen regning.

Picasso-Museet i Malaga med omkring 200 værker af den spanske kunstner

Dagen er lagt an på byvandring på egen hånd. Malaga er en meget spændende by, som er nem at overskue. Her er masser af attraktioner og indkøbsmuligheder.

Kl. 17.00 mødes vi igen ved Picasso-Museet, hvorfra bussen kører os til lufthavnen.

Kl. 20.10:

Afgang med SAS til Fædrelandet.

Kl. 23.50:

Ankomst Kastrup.