Akvarelkursus med Pia Brix-Thomsen

Sted: Garden of Lemons, Melegís, Andalusien

Dato: 26. april – 3. maj 2025

Pris: fra 10.100 kr.  plus fly / pris for ledsager: 7.100 kr. 

Pia er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi 1993. Hun har de sidste 30 år markeret sig stærkt på kunstscenen med sine energifyldte og farvemættede abstrakte værker. Især mærker man i hendes værker passionen og talentet for at arbejde med lys og dybde. 

De sidste 10 år har hun også kastet sig over akvarel maleriet, der som hun selv siger, supplerer hendes arbejde med akrylmaleriet rigtigt godt.

Pia  har udover sit virke som udøvende kunstner også undervist og vejledt i kreative processer de sidste 30 år.

Se og læs mere om Pia: www.pia-brix.dk

Pia Brix-Thomsen

billedkunstner

Kom med til skønne Andalusien. Forkæl dig selv med en uge med fordybelse i akvarel, lækker mad og den skønneste natur. Hos Ingo og Henrik på Garden of Lemons i Andalusien findes paradisets have, og lige her afholdes kurset. I denne smukke oase flyder det over af motiver.

Kurset er en dynamisk blanding af klassiske basale øvelser, der giver dig en god basal indsigt i samspillet mellem papir, pigment og vand (farvelære, valør, kontraster og form), og mere frie og eksperimenterende øvelser, der udfordrer og sætter kreativiteten fri.  Altså en god blanding af klassisk teknik, der opbygger mere kontrol over materiale/motiv og de mere frie og eksperimenterende øvelser, der udfordrer med uforudsigelighed, der  åbner indtil den umiddelbare kreativitet. 

Hver dag startes med et oplæg/demonstration, herefter er der individuel undervisning.Der er dagligt fælles billedgennemgang.

Alle kan være med! Både nybegyndere og øvede.

Kurset afholdes på Garden of Lemons, et refugium for mennesker der søger oplevelser, ro og fordybelse i smukke omgivelser. Stedet ligger uendeligt smukt i læ af bjergkæden Sierra Nevada mellem Granada og Middelhavet tilbagetrukket fra turismens vante ruter, og her er grønt og frodigt året rundt. Det er en sanselig oplevelse at være her. Hver måned i året har sine dufte og sine farver startende med mandeltræerne i det tidligste forår.

“Jeg fik afprøvet nye grænser og min pæne gamle måde at male akvarel på blev provokeret på den gode måde af Pia. Pia underviser på et højt fagligt niveau og hun er en super underviser og pædagog, og herfra skal lyde de varmeste anbefalinger.”

Lene S. , Deltager Andalusien 2022

“Pia er en passioneret kunstner og underviser, som med nænsom, men fast hånd guider dig igennem diverse øvelser udi akvarellens svære kunst. Utrættelig og inspirerende roser hun dig for det, der lykkedes og skubber dig blidt videre til det nye, du skal lære; sådan er Pia. Og et godt grin er der også plads til, et herligt kursusforløb, som varmt kan anbefales.”

Helene D. Deltager Andalusien 2023

“Akvarelkurset på Garden of Lemons i maj 2022 med Pia Brix Thomsen var så fantastisk, at jeg skyndte mig at melde på det samme kursus i 2023 så snart det var muligt.

Jeg fik afprøvet nye grænser og min pæne gamle måde at male akvarel på blev provokeret på den gode måde af Pia. Pia underviser på et højt fagligt niveau og hun er en super lærer og pædagog, og herfra skal lyde de varmeste anbefalinger.
Hertil skal tilføjes, det var en uge fyldt med

 • Rigtig mange gode samtaler og rigtig mange grin
 • Oplevelser til smagsløgene, hver dag fik vi den mest vidunderlige og spændende mad kreeret af
  Henrik og Ingo
 • Oplevelser og spændende udflugter i Andalusien arrangeret af vores to dejlige værter
 • Glæde over at befinde sig på det smukke Garden”

Deltager i kurset på Garden of Lemons 2022

Lene Stadil

deltager i kurset med Pia Brix-Thomsen 2022

Maden og måltiderne på Garden of Lemons er nogle af de fineste øjeblikke i løbet af et ophold på Garden of Lemons. Vi dækker op under de gamle oliventræer eller i orangeriet i haven, og vores gæster nyder at mødes og spise den skønneste mad inspireret af årstiden og råvarer høstet i de store køkkenhaver. 

Køkkenet er karakteriseret ved lækker og raffineret mad, som oftest er vegetarisk og tilberedt ud fra enkle tilberedningsmetoder, hvor aromaer, smage, farver og varierede teksturer skaber små himmeriske mundfulde. Vi bruger friske råvarer og laver alt fra bunden, og bruger generøst af vores egen ekstra jomfruolivenolie og kryddersalte, krydderier fra verdenskøkkenet, citroner og kapers, der samler sig i de mest vidunderlige mundfulde, hvor alle sanser stimuleres.

Henrik Vilain og Ingo Schauser har udgivet to kogebøber: CITRONEN – og OLIVEN & OLIVENOLIE udgivet af Muusmanns forlag, København i 2020 og 2021. Tredje bog med titlen AVOCADO udkommer i efteråret 2022.

Alle bøger er oversat til tysk og udgivet i Tyskland ved forlaget Jacoby & Stuart, der netop har modtaget den tyske forlagspris 2022.

 Kurset henvender sig til alle, nybegyndere som øvede, der har lyst til at fordybe sig i kunsten at male akvarel. Alle kursister får deres eget bord og parasol. Vi maler både ude og inde, alt efter vejret.

Det er oplagt at rejse to, hvor kun den ene af jer maler. Der er så mange muligheder for at foretage sig andet end at male. 

“Henriks mad er uforligneligt smuk og til at skrive bøger og lave film om”

———————————————–

“”Kan mad være kunst? I dette tilfælde, ja! Alle sanser er i spil, når der spises mad fra Henrik & Ingos skønne køkken på Garden of Lemons.

———————————————

“Opskrifterne fra køkkenet på Garden of Lemons er kreative og innovative. Enkle kombinationer, der skaber uventede smage, der spiller den mest vidunderlige “musik” i munden, og skaber en perfekt harmoni, der gør hvert måltid til et eventyr, som refererer til det internationale køkken. Maden er kunstnerisk og en symfoni af farver, der gør det næsten ærgerligt, at den ender med at blive spist!”

——————————————–

“Hver ret var en oplevelse i duft, smag, farver og perfekte teksturer. Jeg har aldrig nogensinde i mit liv før spist så godt.”

———————————————

“En helt uventet forkælelse var den utrolige mad, som Henrik og Ingo tilberedte på Garden of Lemons under vores ophold. Henrik har en unik evne til at samle lokale råvarer og skabe varierede og lækre måltider. Hvert måltid var en fryd for sanserne.”

———————————————

”Fantastisk og fantasifuld, smagfuld mad med brug af avocado, krydderurter og citroner.”

reviews fra gæster påg Garden of Lemons

fra Danmark, Sverige, USA og Israel

Pris: 10.100,- kr 

Pris for ledsager: 7.100,-  kr. 

Inkluderet i prisen er:

 • transfer mellem Malaga lufthavn og Garden of Lemons
 • overnatning i dobbeltværelse på hotellet i landsbyen 15 min. gang fra Garden of Lemons
 • fuld forplejning ifølge dagsprogram:
 • morgenmad og frokost alle dage
 • 5 middage på Garden of Lemons
 • 1 middag på restaurant Los Naranjos, drikkevarer inkl.
 • 2 vandringer/inspirationsture i nærområdet
 • undervisning 6 dage

Ikke inkluderet i prisen er:

 • flybillet
 • frivillige udflugter til Granada (40 €)
 • 1 middag på restaurant i Granada 
 • drikkevarer, som kan købes til rimelige priser

Tillæg: 

 • Tillag for at bo i enkeltværelse på hotellet: 1.400 kr
 • Tillæg for at bo i dobbeltværelse på selve refugiet + 1.200 kr.
 • Tillæg for at bo i enkeltværelse på selve refugiet + 2.400 kr.

Tilmelding og information: 

 • for information om  maden og indkvartering: gardenoflemons@gmail.com
 • telefon Ingo:: 0034 652 034 348 Henrik 0034 605 979 494 – træffes også på WhatsApp, facetime og Skype
 • ved spørgsmal om kursusforløb og materialer til Pia Brix-Thomsen: piabrixart@gmail.com