Pia Søltoft

Kierkegaard for ledere: Kunsten at blive sig selv og et ordentligt menneske

– et kursus for enkelte ledere og mindre ledelsesgrupper

Tid: 20. – 27. maj 2023

Sted: Refugiet Garden of Lemons / Granada, Andalusien

Pris: 11.300 kr. plus fly

  Kurset henvender sig bredt til ledere i større og mindre organisationer, private såvel som offentlige. Og til mennesker, der har en interesse i ledelse på et filosofisk grundlag.

  Kurset er bygget op omkring oplæg, øvelser, workshops, samtalesaloner og parvise gåture. Alle dialoger er styrede og det overordnede formål er at sætte Kierkegaards tanker om autenticitet, selvovertagelse, etik og ordentlighed ind i et konkret ledelsesperspektiv. Kurset giver dig mulighed for selvfordybelse og selvindsigt og for at tale med andre ledere om de store eksistentielle spørgsmål, der ligger bag al god ledelse, men kan være svære at nå i en travl hverdag.

  Grundtanken bag ugen er, at man må lede efter sig selv for at kunne lede andre samt at man kun kan skabe værdi gennem at skabe mening for sig selv såvel som for andre ved at handle som et ordentligt menneske.

  Kurset finder sted i eventyrligt smukke rammer, og du vil finde rum til kreativ og åndelig udfoldelse og samtidigt opleve ro og skøn natur. Vores værter i Spanien er de to klassiske musikere Henrik Vilain og Ingo Schauser, der har skabt et vidunderligt sted i den fredelige dal Valle de Lecrín tæt på Granada. Der vil i ugens løb blive tilbudt vandre- og inspirationsture i den omliggende natur og til Granada.

   

  Pia Søltoft

  ph.d., forfatter og sognepræst ved Christians og Esajas Kirke i Københavns Stift og tidligere leder af Søren Kierkegaard forskningscenteret ved Københavns Universitet. I 2008 stiftede hun Coaching-Kierkegaard, som er en enkeltpersonsvirksomhed, hvor hun benytter sin viden om Kierkegaards tanker i et ledelsesmæssigt perspektiv primært med fokus på det personlige lederskab. Her ligger vægten på at vælge sig selv, blive klar over sit ideal og sine værdier samt lære ordentligheden at kende som en særlig form for etik, der kan implementeres i organisationer gennem en række dyder og ved at undgå en række laster. Hun har blandt andet skrevet bøgerne: “Kunsten at vælge sig selv. Kierkegaard, coaching og lederskab” (2015), “10 ting ledere kan lære af Kierkegaard” (2018) og “Kunsten at blive et ordentligt menneske. Dyder og laster i liv og ledelse” (2021)

   

  Maden og måltiderne på Garden of Lemons er nogle af de fineste øjeblikke i løbet af et ophold på Garden of Lemons. Vi dækker op under de gamle oliventræer eller i orangeriet i haven, og vores gæster nyder at mødes og spise den skønneste mad inspireret af årstiden og råvarer høstet i de store køkkenhaver. 

  Køkkenet er karakteriseret ved lækker og raffineret mad, som oftest er vegetarisk og tilberedt ud fra enkle tilberedningsmetoder, hvor aromaer, smage, farver og varierede teksturer skaber små himmeriske mundfulde. Vi bruger friske råvarer og laver alt fra bunden, og bruger generøst af vores egen ekstra jomfruolivenolie og kryddersalte, krydderier fra verdenskøkkenet, citroner og kapers, der samler sig i de mest vidunderlige mundfulde, hvor alle sanser stimuleres.

  Henrik Vilain og Ingo Schauser har udgivet to kogebøber: CITRONEN – og OLIVEN & OLIVENOLIE udgivet af Muusmanns forlag, København i 2020 og 2021. Tredje bog med titlen AVOCADO udkommer i efteråret 2022.

  Alle bøger er oversat til tysk og udgivet i Tyskland ved forlaget Jacoby & Stuart, der netop har modtaget den tyske forlagspris 2022.

  Det er oplagt at rejse to, hvor kun den ene deltager i undervisningen, da der er mange muligheder for at foretage sig mange andre aktiviteter i området.

  “Henriks mad er uforligneligt smuk og til at skrive bøger og lave film om”

  ———————————————–

  “”Kan mad være kunst? I dette tilfælde, ja! Alle sanser er i spil, når der spises mad fra Henrik & Ingos skønne køkken på Garden of Lemons.

  ———————————————

  “Opskrifterne fra køkkenet på Garden of Lemons er kreative og innovative. Enkle kombinationer, der skaber uventede smage, der spiller den mest vidunderlige “musik” i munden, og skaber en perfekt harmoni, der gør hvert måltid til et eventyr, som refererer til det internationale køkken. Maden er kunstnerisk og en symfoni af farver, der gør det næsten ærgerligt, at den ender med at blive spist!”

  ——————————————–

  “Hver ret var en oplevelse i duft, smag, farver og perfekte teksturer. Jeg har aldrig nogensinde i mit liv før spist så godt.”

  ———————————————

  “En helt uventet forkælelse var den utrolige mad, som Henrik og Ingo tilberedte på Garden of Lemons under vores ophold. Henrik har en unik evne til at samle lokale råvarer og skabe varierede og lækre måltider. Hvert måltid var en fryd for sanserne.”

  ———————————————

  ”Fantastisk og fantasifuld, smagfuld mad med brug af avocado, krydderurter og citroner.”

  reviews fra tidligere gæster på Garden of Lemons

  fra Danmark, Sverige, USA og Israel

   Tilmelding og information: 

   

   

   

   

  Pris:  11.300 kr. plus fly

  Inkluderet i prisen er:transfer mellem Malaga lufthavn og Garden of Lemons

  • transfer mellem Málalga lufthavn og Garden of Lemons
  • overnatning i dobbeltværelse på refugiet Garden of Lemons
  • fuld forplejning ifølge dagsprogram:
  •  morgenmad og frokost alle dage
  • 5 middage på Garden of Lemons
  • 1 middag på den lokale restaurant Los Naranjos
  • 2 samtale-ture i nærområdet
  • 1 filmfremvisning: “Farlige tanker”
  • undervisning 5 dage

  Ikke inkluderet i prisen er:

  • flybillet
  • frivillig heldags-udflugt til Granada med middag på restaurant – 80 €
  • drikkevarer, som kan købes til rimelige priser
  • enkeltværelse på selve refugiet: + 2.400 kr.

  Hvad er det vigtigste i dit liv? Hvad kan du ikke leve uden? Hvad lever du for? I en tid hvor forandringer hele tiden sætter en ny dagsorden er det vigtigt, at kunne holde fast i sine egne værdier og sin egen livsanskuelse.

  Pia Søltoft

  ph.dk, forfatter og sognepræst ved Christians og Esajas Kirke i Københavns Stift

   Lige så vigtigt er det, at kunne skelne mellem, hvad vi har friheden til at ændre, og hvad der står fast. At finde ud af det, er samtidig at finde ud af, hvem man selv er, hvilket er nødvendigt for at kunne lede autentisk.

   Men hvad er autenticitet egentlig for en størrelse? Kan man have for travlt til at være sig selv? Og er det overhovedet muligt i dag at tage sig tiden til at træde i karakter som leder og som menneske?

  Helt unikt, vidunderligt sted! Kurset var en enestående oplevelse med Henrik Vilain og Ingo Schauser som verdens bedste værter: nærværende, opmærksomt, på samme tid afslappet og intenst, i omgivelser man kun drømmer om, med rosa himmel over blå bjerge om morgenen, og siden dufte og syner af orangetræer, roser, vilde urter, figner og næsten gennemsigtige druer mod himlen. Og Henriks mad, der er uforligneligt smuk, velsmagende, sund og mættende på den bedste måde. Til at skrive bøger og lave film om.

  Susanne Langer

  tidligere regionspolitiker, Region Hovestaden