Kierkegaard og lidenskabens leg i liv og ledelse.

Ved Pia Søltoft

 • Tid: 1. – 08. juni 2024
 • Sted: Garden of Lemons, Andalusien
 • Pris: 9.900 kr ekskl. fly

På kurset for du både en bred introduktion til hele Kierkegaards forfatterskab og
mulighed for at fordybe dig i en række eksistentielle emner, som Kierkegaard i særlig grad har præget: Valget af selvet , kærligheden, angsten, fortvivlelsen, troen og ikke mindst etikken og hvad det vil sige at lytte til sin samvittighed og blive et ordentligt menneske.

Kurset henvender sig til alle med en interesse for Kierkegaard, men er særlig oplagt for ledere, der ønsker at benytte Kierkegaards tanker i forbindelsen med det personlige lederskab og præsentationen af dyder og laster som inspiration til at anvende etik og ordentlighed som væsentlige ledelsesparametre.

Ugen er bygget op omkring oplæg ved Pia Søltoft om formiddagen, tid til læsning og fordybelse midt på dagen, gåture i området med samtale og filosofiske saloner og øvelser sidst på dagen, hvor dagens temaer drøftes gennem styrede dialoger og deltagerne deles ind i grupper, der tilgodeser både det personlige og det ledelsesmæssige udbytte af kurset. Dagen afsluttes med fælles samtale over drinks inden middagen

Kurset finder sted i eventyrligt smukke rammer, og du vil finde rum til kreativ og åndelig udfoldelse og samtidigt opleve ro og skøn natur. Vores værter i Spanien er de to klassiske musikere Henrik Vilain og Ingo Schauser, der har skabt et vidunderligt sted i den fredelige dal Valle de Lecrín tæt på Granada. Der vil i ugens løb blive tilbudt vandre- og inspirationsture i den omliggende natur og til Granada.

Maden og måltiderne på Garden of Lemons er nogle af de fineste øjeblikke i løbet af et ophold på Garden of Lemons. Vi dækker op under de gamle oliventræer eller i orangeriet i haven, og vores gæster nyder at mødes og spise den skønneste mad inspireret af årstiden og råvarer høstet i de store køkkenhaver.

Køkkenet er karakteriseret ved lækker og raffineret mad, som oftest er vegetarisk og tilberedt ud fra enkle tilberedningsmetoder, hvor aromaer, smage, farver og varierede teksturer skaber små himmeriske mundfulde. Vi bruger friske råvarer og laver alt fra bunden, og bruger generøst af vores egen ekstra jomfruolivenolie og kryddersalte, krydderier fra verdenskøkkenet, citroner og kapers, der samler sig i de mest vidunderlige mundfulde, hvor alle sanser stimuleres.

Henrik Vilain og Ingo Schauser har udgivet fire kogebøber: CITRONEN,  OLIVEN & OLIVENOLIE, AVOCADO udgivet af Muusmanns forlag, København i 2020, 2021 og 2022. Fjerde bog med titlen TOMATER udkom i efteråret 2023.

Alle bøger er oversat til tysk og udgivet i Tyskland ved forlaget Jacoby & Stuart, der har modtaget den tyske forlagspris 2022.

Det er oplagt at rejse to, hvor kun den ene deltager i undervisningen, da der er mange muligheder for at foretage sig mange andre aktiviteter i området.

“Henriks mad er uforligneligt smuk og til at skrive bøger og lave film om”

———————————————–

“”Kan mad være kunst? I dette tilfælde, ja! Alle sanser er i spil, når der spises mad fra Henrik & Ingos skønne køkken på Garden of Lemons.

———————————————

“Opskrifterne fra køkkenet på Garden of Lemons er kreative og innovative. Enkle kombinationer, der skaber uventede smage, der spiller den mest vidunderlige “musik” i munden, og skaber en perfekt harmoni, der gør hvert måltid til et eventyr, som refererer til det internationale køkken. Maden er kunstnerisk og en symfoni af farver, der gør det næsten ærgerligt, at den ender med at blive spist!”

——————————————–

“Hver ret var en oplevelse i duft, smag, farver og perfekte teksturer. Jeg har aldrig nogensinde i mit liv før spist så godt.”

———————————————

“En helt uventet forkælelse var den utrolige mad, som Henrik og Ingo tilberedte på Garden of Lemons under vores ophold. Henrik har en unik evne til at samle lokale råvarer og skabe varierede og lækre måltider. Hvert måltid var en fryd for sanserne.”

———————————————

”Fantastisk og fantasifuld, smagfuld mad med brug af avocado, krydderurter og citroner.”

reviews fra gæster på Garden of Lemons

fra Danmark, Sverige, USA og Israel

Om Pia Søltoft:

Ph.d., forfatter, sognepræst ved Christians og Esajas Kirke i Københavns Stift.

Hun er cand.theol. og ph.d. i teologi og var fra 2000-2016 lektor i etik og religionsfilosofi ved det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet. Her ledede hun Søren Kierkegaard Forskningscenteret i 2010-2013. 

Pia er særligt interesseret i de eksistentielle spørgsmål, som Kierkegaards forfatterskab adresserer og gennem sine foredrag, kurser og workshops sætter hun Kierkegaards tanker ind i en nutidig kontekst, så kursisten kan spejle sine egne overvejelser og tanker i filosofiens og teologiens prismer og blive klogere på sig selv.

Hun har siden 2008 tillige haft sit eget firma Coaching-Kierkegaard, hvor hun hjælper virksomheder med en konkret anvendelse af Søren Kierkegaards tanker i en erhvervsrettet kontekst med særlig fokus på det personlige lederskab og coaching.  

Pia Søltoft har skrevet en række bøger om Kierkegaard senest “10 ting ledere kan lære af Kierkegaard” fra 2018, ”Kierkegaard kabinet. En nutidig introduktion” 2017, ”Kunsten at vælge sig selv” 2015, ”Kierkegaard og kærlighedens skikkelser” 2014 og ”Svimmelhedens etik i “ 2000. Pia Søltoft bidrager desuden til den offentlige debat om etik, dannelse og religion gennem kronikker og populærvidenskabelige indlæg.

Et stykke af himlen er ganske enkelt faldet ned, og jeg kniber mig i armen, over at Garden of Lemons er jeres (Ingo og Henriks) nye melodi, en ny komposition, der muligvis afviger fra barokken og det klassiske, men som fuldstændig og helt og aldeles aldrig spiller falskt. Derimod klinger den direkte ind i hjerte og sjæl. Tak. Dette sted viser, at verden stadig er mest god. ….

Mia Nelle Dröschler

billedkunstner

Tilmelding og information: 

Pris: 9.900 kr. ekskl. fly

pris for ledsager: 6.900 kr. ekskl. fly

Inkluderet i prisen er:

 • transfer mellem Malaga lufthavn og Garden of lemons
 • overnatning i dobbeltværelse på hotellet i landsbyen 15 min. gang fra Garden of Lemons
 • fuld forplejning ifølge dagsprogram:
 •  morgenmad og frokost alle dage
 • 5 middage på Garden of Lemons
 • 1 middag på restaurant Los Naranjos, inkl. drikkevarer
 • undervisning ved Pia Søltoft 5 dage
 • 2 samtale-ture i nærområdet
 • 1 filmfremvisning: “farlige tanker”

Ikke inkluderet i prisen er:

 •  1 frivillig heldagsudflugt til Granada med middag på restaurant – 100 € 
 • drikkevarer indtaget på Garden of Lemons –  som kan købes til rimelige priser

Tillæg:

 • enkeltværelse på hotellet: + 1.200 kr. 
 • dobbeltværelse på selve refugiet: + 1.400 kr. 
 • enkeltværelse på selve refugiet: + 2.400 kr.