Dagsprogram 

Lørdag 23. september  

Mødetid kl. 04.00 i Kastrup Lufthavn Terminal 3. Afgang med SAS SK 583 kl. 06.00. Ankomst til Malaga kl. 09.50. Kørsel ca. 1½ time i lejet bus til Garden of Lemons. Indkvartering, infomøde, velkomst og tapas på refugiet.

Om eftermiddagen er der tid til afslapning og en tur i poolen inden aftensmaden.

Søndag 24. september 

Vandring i nærområdet

Efter morgenmaden, der indtages på de steder, man er indkvarteret, mødes vi kl. 10 til ugens første morgensang i orangeriet på Garden of Lemons. Herefter får vi en introduktion til området og dens historie ved at gå en tur i den pragtfulde natur omkring refugiet. Turen går først langs landevejen til flotte udsigtspunkter, hvorfra man henover søen ser dalens landsbyer ligge som små juveler i det smukke landskab. Vi kommer forbi kirkegården med dens tætte sydlandske stemning og et mindesmærke over borgerkrigens ofre, og går videre ad en flot vej tværs igennem oliven- og appelsinlunde ned til søen. Videre langs med floden ind til selve byen Melegís og tilbage til Garden of Lemons. 

Turen er let at gå og tager ca. tre timer inkl. rundvisning. Længde: 8 km

Mandag 25. september  

Vandring – poesi og mystik i naturparken Sierra Nevada   

Dagen byder på en vandring krydret med poesi i hjertet af de fantastiske bjerge Sierra Nevada. Undervejs hører vi poesi af poeten og mystikeren San Juan de la Cruz (John of the Cross), der levede 1542-1591, og stadig hører til én af de største spanske digtere gennem tiderne.  Rejselederen giver os en introduktion til poetens liv og værker. Vi vil i løbet af vandringen i de overvældende og smukke bjerge få digtoplæsninger, der viser poetens store inspiration fra naturen. 

Længde: 9 km, ca. 3,5 timer – gode vandresko eller støvler anbefale

Tirsdag 26. september

Granada – en guidet byvandring, rundvisning på Alhambra samt middag i den arabiske bydel

Efter morgensang kører vi til Granada, hvor vi får en guidet byvandring. Med udgangspunkt ved rådhuset føres vi igennem store dele af den gamle by, forbi det gamle silkemarked, renaissance/barok-bydelen med den storslåede domkirke, bispepalæet og Capilla Real. 

Efter en frokostpause på egen hånd er der tilbud om en guidet rundvisning på det ikoniske kongeslot Alhambra, som er en af Spaniens største turistattraktioner og afspejler Granadas rige historie. Slottet er bygget i en eventyrlig arabisk arkitektur og ligger med sine smukke romantiske haver højt over byen. Vi får en super dansktalende spansk guide til at introducere og tage os med på en 2½ timers guidet og berigende rundvisning. Denne rundvisning er et frivilligt tilbud, som kræver tilmelding senest 15. juni og koster 600 kr. For de af jer, der allerede har besøgt Alhambra eller gerne vil benytte eftermiddagen til selv at udforske den smukke by er der mulighed for 3 timers siesta inden besøget i det arabiske kvarter.

Efter rundvisningen på Alhambra går vi igen ned mod byens centrum og videre op til det gamle arabiske kvarter “El Albaicín” (der står på UNESCOs verdens kulturarvsliste) til pladsen ved kirken San Nicolás, hvorfra man oplever en mageløs udsigt over kongeslottet Alhambra med Sierra Nevadas mægtige bjerge i baggrunden. 

Middagen indtages på den pragtfulde restaurant Morayma, et historisk hus bygget i traditionel andalusisk stil med uforglemmelige udsigter over slottet og byens tage.

Onsdag 27. september

Fridag i lænestol med udsigt

Efter morgensangen i Orangeriet er resten af dagen til fri disposition. Fridagen kan bruges til at ligge ved poolen eller til at sidde i skyggen af et citrontræ for at læse eller simpelthen bare nyde stilheden og udsigterne fra refugiet.

Dagens centrale træfpunkter bliver de to udsøgte måltider, frokost og middag, som begge indtages her.

For de “utrættelige” tilbydes en kort men spektakulær vandretur til det unikke naturområde i Barranco de luna i Saleres tæt på refugiet. Vandringen går igennem flodlejet i slugten Barranco de luna og byder på en helt enestående naturoplevelse. Her har tusindvis af års erosion skabt en ca. én km lang dyb kløft med stejle sider, der som hugget af en kunstners hånd er af ubegribelig og stor skønhed. Store dele af denne tur går i selve floden. Denne tur koster 30 Euro og betales på dagen.

Længde: Denne lidt anstrengende vandring er ca. 3 km. Noget af turen går vi i vand til knæene i selve flodlejet. 2 timer – medbring skotøj, der kan tåle at blive vådt. (sportssandaler/kondisko eller lignende). 

Torsdag 28. september

Kystvandring i naturparken Cerro Gordo 

Naturparken “Cerro Gordo” ligger på grænsen mellem Malaga og Granada provinsen og strækker sig 12 km langs kysten og flere steder langt ud i havet. Området er karakteriseret ved dybe og spektakulære skrænter med smukke strande og bugter. På klare dage kan man nyde udsigten helt til Afrika. Vi kører ned til stranden Cantarrijan, og vandrer på en natursti til et vagttårn, hvor vi vil nyde den flotte udsigt – og den medbragte sandwich. Herefter vil der være en kærkommen lejlighed til en dukkert i Middelhavets bølger.

Gåturens længde: 5 km langs kysten. 1,5 timer. Gode vandresko eller støvler anbefales. 

 

Fra stranden kører vi tilbage til Garden of Lemons, hvor der venter os en fortryllende afskedsmiddag. Men inden middagen samles vi ved poolen, hvor vi skal opleve en rørende klassisk flamenco-koncert. 

Flamencoen har rødder tilbage til Andalusien omkring 1850. Den består primært af sang, guitarspil og dans akkompagneret af palmas – håndklap. Gennem musikken fortolkes livets helt store følelser udi kærlighed og længsel, sorg, tab, smerte og glæde.

Fredag 29. september

Afrejse

Via hotel Los Naranjos afrejse fra Garden of lemons kl. 07.30.

Ankomst Malaga lufthavn kl. ca. 09.15.

Afrejse Malaga lufthavn med SAS SK 588 kl. 10.40.

Ankomst Kastrup lufthavn kl. 14.20.