Få hul på skriften med forfatter Christina Englund 

Sted: Garden of Lemons, Granada, Andalusien

Dato: 29. marts – 5. april 2025

Pris: fra 10.100 kr.  plus fly / pris for ledsager: 7.100 kr. 

 •  Kurset henvender sig til alle, der har lyst til at fordybe sig i at skrive kreativt og dele dette med andre i en hyggelig og afslappet atmosfære.
 • Måske har du fundet en kasse fuld af gamle breve på loftet og drømmer om at skrive din families historie.
 • Eller måske har du længe arbejdet med kommunikation, men har aldrig haft tid til at lege med dit eget personlige udtryk.
 • Måske er du kun lige begyndt på en novellesamling, en digtkreds eller en roman.

Christina Englund

forfatter

Kom med til skønne Andalusien og få hul på skriften med forfatter Christina Englund d. 29. marts – 5. april 2025. 

Kurset henvender sig til alle, der har lyst til at fordybe sig i at skrive kreativt og dele dette med andre i en hyggelig og afslappet atmosfære.

Måske har du fundet en kasse fuld af gamle breve på loftet og drømmer om at skrive din families historie. Eller måske har du længe arbejdet med kommunikation, men har aldrig haft tid til at lege med dit eget personlige udtryk. Måske er du kun lige begyndt på en novellesamling, en digtkreds
eller en roman.

Igennem små skriveøvelser får vi skriften til at flyde og finder herigennem ind til den stemme, som er netop din.

Undervejs prøver vi forskellige greb og værktøjer af og arbejder bl.a. med sanser, tone, genrer og struktur. Vi læser også korte tekster af etablerede forfattere og taler om, hvad vi synes, virker, og hvad der ikke gør. I løbet af ugen vil der være plads til individuelle ønsker, og vi vil løbende inddrage de smukke omgivelser.

Kurset afholdes på Garden of Lemons, et refugium for mennesker der søger oplevelser, ro og fordybelse i smukke omgivelser. Stedet ligger uendeligt smukt i læ af bjergkæden Sierra Nevada mellem Granada og Middelhavet tilbagetrukket fra turismens vante ruter, og her er grønt og frodigt året rundt. Det er en sanselig oplevelse at være her. Hver måned i året har sine dufte og sine farver startende med mandeltræerne i det tidligste forår.

Det har været en rigtig dejlig oplevelse at være på skrivekursus med Christina. Udover at være inspirerende med sine fortællinger, formår hun at skabe professionelle, uformelle, trygge og nærværende rammer for skrivningen og poesien. Jeg har under hele forløbet følt mig virkelig godt tilpas og oplevet en frisættelse af energi, som på magisk vis også er blevet til ord og sætninger, som jeg selv bliver rigtig glad af at læse – igen – og jeg har skrevet lige siden . Tak for det – vi ses / .”

Pia Petersen, 2024

“Tak for virkelige gode skrivetimer. Det har været meget brugbart og et meget trygt rum at sidde og skrive og ikke mindst læse højt i.”

-Katrine Støiholm, 2024

“Det har været en fornøjelse at være med! Tak for din virkelig fine måde at køre det på, det har været sjovt og lærerigt og slet ikke farligt, faktisk helt hyggeligt.”

-Ditte Ernskov Christensen, 2024

“Christina Englund var min første skrivelærer, tillidsvækkende og fantasifuld og en højt betroet læser af mine meget spæde livtag med fiktionen. Hun formåede at inspirere og engagere og måske vigtigst af alt: at indgyde det mod, der er så essentielt for alle, der gerne vil skrive.”

-Lotte Kirkeby (forfatter til en novellesamling og to romaner), 2024

deltagere i skrivekurser

med Christina Englund - 2023

Christina Englund, født 1974. Cand.mag. i retorik og skønlitterær forfatter.
Debuterede på Gyldendal i 1992 og har siden udgivet seks romaner. Den syvende, Den sidste sol, udkommer på Lindhardt & Ringhof i august 2024.
Englund har undervist i kreativ skrivning i 20 år. Hun har desuden skrevet artikler, digte og noveller til forskellige tidsskrifter og antologier og været vært på programmet Jazz & Bøger på P8 Jazz.

 

Maden og måltiderne på Garden of Lemons er nogle af de fineste øjeblikke i løbet af et ophold på Garden of Lemons. Vi dækker op under de gamle oliventræer eller i orangeriet i haven, og vores gæster nyder at mødes og spise den skønneste mad inspireret af årstiden og råvarer høstet i de store køkkenhaver. 

Køkkenet er karakteriseret ved lækker og raffineret mad, som oftest er vegetarisk og tilberedt ud fra enkle tilberedningsmetoder, hvor aromaer, smage, farver og varierede teksturer skaber små himmeriske mundfulde. Vi bruger friske råvarer og laver alt fra bunden, og bruger generøst af vores egen ekstra jomfruolivenolie og kryddersalte, krydderier fra verdenskøkkenet, citroner og kapers, der samler sig i de mest vidunderlige mundfulde, hvor alle sanser stimuleres.

Henrik Vilain og Ingo Schauser har udgivet fire kogebøber: CITRONEN, OLIVEN & OLIVENOLIE, AVOCADO udgivet af Muusmanns forlag, København i 2020 og 2021 og 2022. Fjerde bog med titlen TOMATER udkomm i sommeren 2023.

Alle bøger er oversat til tysk og udgivet i Tyskland ved forlaget Jacoby & Stuart, der netop har modtaget den tyske forlagspris 2022.

Kurset henvender sig til alle, nybegyndere som øvede, der har lyst til at fordybe sig i kunsten at skrive. Alle kursister får deres eget bord og parasol. Vi  skriver både ude og inde, alt efter vejret.

Det er oplagt at rejse to, hvor kun den ene af jer skriver. Der er så mange muligheder for at foretage sig andet end at skrive. 

“Henriks mad er uforligneligt smuk og til at skrive bøger og lave film om”

———————————————–

“”Kan mad være kunst? I dette tilfælde, ja! Alle sanser er i spil, når der spises mad fra Henrik & Ingos skønne køkken på Garden of Lemons.

———————————————

“Opskrifterne fra køkkenet på Garden of Lemons er kreative og innovative. Enkle kombinationer, der skaber uventede smage, der spiller den mest vidunderlige “musik” i munden, og skaber en perfekt harmoni, der gør hvert måltid til et eventyr, som refererer til det internationale køkken. Maden er kunstnerisk og en symfoni af farver, der gør det næsten ærgerligt, at den ender med at blive spist!”

——————————————–

“Hver ret var en oplevelse i duft, smag, farver og perfekte teksturer. Jeg har aldrig nogensinde i mit liv før spist så godt.”

———————————————

“En helt uventet forkælelse var den utrolige mad, som Henrik og Ingo tilberedte på Garden of Lemons under vores ophold. Henrik har en unik evne til at samle lokale råvarer og skabe varierede og lækre måltider. Hvert måltid var en fryd for sanserne.”

———————————————

”Fantastisk og fantasifuld, smagfuld mad med brug af avocado, krydderurter og citroner.”

reviews fra gæster påg Garden of Lemons

fra Danmark, Sverige, USA og Israel

Pris: 10.100,- kr 

Pris for ledsager: 7.100,-  kr. 

Inkluderet i prisen er:

 • transfer mellem Malaga lufthavn og Garden of Lemons
 • overnatning i dobbeltværelse på hotellet i landsbyen 15 min. gang fra Garden of Lemons
 • fuld forplejning ifølge dagsprogram:
 • morgenmad og frokost alle dage
 • 5 middage på Garden of Lemons
 • 1 middag på restaurant Los Naranjos, drikkevarer inkl.
 • 2 vandringer/inspirationsture i nærområdet
 • undervisning 6 dage

Ikke inkluderet i prisen er:

 • flybillet
 • frivillige udflugter til Granada (40 €)
 • 1 middag på restaurant i Granada 
 • drikkevarer, som kan købes til rimelige priser

Tillæg: 

 • Tillag for at bo i enkeltværelse på hotellet: 1.400 kr
 • Tillæg for at bo i dobbeltværelse på selve refugiet + 1.200 kr.
 • Tillæg for at bo i enkeltværelse på selve refugiet + 2.400 kr.

Tilmelding og information: 

 • for information om  maden og indkvartering: gardenoflemons@gmail.com
 • telefon Ingo:: 0034 652 034 348 Henrik 0034 605 979 494 – træffes også på WhatsApp, facetime og Skype
 • ved spørgsmal om kursusforløb og materialer til Christina Englund: tel – web