Sol, citroner og de skønneste måltider

Akvarelkursus i Sydspanien med Charlotte Niemann

13. – 20. april 2024

Pris:  

Mit navn er Charlotte Niemann, og jeg glæder mig til at lære dig om akvarellens mange spændende muligheder.
Undervisningen og planlægningen afhænger af hvem der deltager, men her får du lidt tanker om det, du måske kan forvente:
Der skal selvfølgelig males citroner!
Mindst 1 hver dag, og citronen kan males på mange måder: både naturalistisk med stoflighed, men også som et abstrakt motiv. Fokus er på hvordan du kan få dybde og liv i den gule farve, – hvis citronen males gul, og hvordan du kan lege med citronens form. Måske skal smagen af citron males.
Advarsel: Du vil måske aldrig opleve citroner på samme måde igen, efter dette kursus!!
At opholde sig på Garden of Lemons midt i juni måned er et af de skønneste tidpunkter på året. Der er næsten garanti for gul sol og blå himmel, og du kan sidde i solen eller i skyggen, og finde skønne og inspirerende motiver omkring dig.
I horisonten er bjergene i blålilla nuancer og haverne er fyldt med blomstrende roser og stauder, og smukke gamle oliventræer med grå-rosa furede stammer og spidse grøn-sølvgrå blade. Spændende farver, former og dufte overalt.
Når du trænger til et hvil, kan du holde siesta ved poolen, når sulten skal stilles er skønne veltillavede måltider parat… og når du har brug for hjælp med akvarel-teknikken, farverne, formerne og kompositionen, er jeg klar!

 

Ingo & Henrik

Garden of Lemons

Desuden forventer jeg at du skal arbejde med store udsigter, og udfordre de mange blå og lilla farver i himlen og bjergene.
Den turkisblå pool står som en kontrast til alle de organiske former og de naturlige farver, den kan måske bruges i en spændende komposition, hvor der kan arbejdes med kontraster og fantasi.

Oliventræer – jeg elsker de gamle oliventræer for her kan du abstrahere både med farver og udtryksmåde. Agaver har også spændende former og skygger. Du skal arbejde med skygger: både træernes slagskygge, din egen skygge og den skygge der kaldes egenskygge.
Du kommer til både at arbejde med hurtige akvareller/skitser og de store formater. Der er stole, borde m.m. der kan flyttes rundt i haven.
Der vil blive akvarel udfordringer, som du skal løse sammen med nogle af dine med-kursister.  Jeg har erfaring for, at det at samarbejde giver et enormt skub i udviklingen af den enkelte kursist.
Undervisningen er individuel og du er meget velkommen, ligegyldigt om du er nystartet akvarelmaler, eller om du har malet i mange år.

Medbring gerne en ledsager, der er så meget at opdage i omgivelserne og på selve Garden of Lemons. 

Maden og måltiderne på Garden of Lemons er nogle af de fineste øjeblikke i løbet af et ophold på Garden of Lemons. Vi dækker op under de gamle oliventræer eller i orangeriet i haven, og vores gæster nyder at mødes og spise den skønneste mad inspireret af årstiden og råvarer høstet i de store køkkenhaver. 

Køkkenet er karakteriseret ved lækker og raffineret mad, som oftest er vegetarisk og tilberedt ud fra enkle tilberedningsmetoder, hvor aromaer, smage, farver og varierede teksturer skaber små himmeriske mundfulde. Vi bruger friske råvarer og laver alt fra bunden, og bruger generøst af vores egen ekstra jomfruolivenolie og kryddersalte, krydderier fra verdenskøkkenet, citroner og kapers, der samler sig i de mest vidunderlige mundfulde, hvor alle sanser stimuleres.

Henrik Vilain og Ingo Schauser har udgivet to kogebøber: CITRONEN – og OLIVEN & OLIVENOLIE udgivet af Muusmanns forlag, København i 2020 og 2021. Tredje bog med titlen AVOCADO udkommer i efteråret 2022.

Alle bøger er oversat til tysk og udgivet i Tyskland ved forlaget Jacoby & Stuart, der netop har modtaget den tyske forlagspris 2022.

“Henriks mad er uforligneligt smuk og til at skrive bøger og lave film om”

———————————————–

“”Kan mad være kunst? I dette tilfælde, ja! Alle sanser er i spil, når der spises mad fra Henrik & Ingos skønne køkken på Garden of Lemons.

———————————————

“Opskrifterne fra køkkenet på Garden of Lemons er kreative og innovative. Enkle kombinationer, der skaber uventede smage, der spiller den mest vidunderlige “musik” i munden, og skaber en perfekt harmoni, der gør hvert måltid til et eventyr, som refererer til det internationale køkken. Maden er kunstnerisk og en symfoni af farver, der gør det næsten ærgerligt, at den ender med at blive spist!”

——————————————–

“Hver ret var en oplevelse i duft, smag, farver og perfekte teksturer. Jeg har aldrig nogensinde i mit liv før spist så godt.”

———————————————

“En helt uventet forkælelse var den utrolige mad, som Henrik og Ingo tilberedte på Garden of Lemons under vores ophold. Henrik har en unik evne til at samle lokale råvarer og skabe varierede og lækre måltider. Hvert måltid var en fryd for sanserne.”

———————————————

”Fantastisk og fantasifuld, smagfuld mad med brug af avocado, krydderurter og citroner.

.

reviews fra gæster på Garden of Lemons

fra Danmark, Sverige, USA og Israel

Garden of lemons er et refugium for dig, der søger undervisning, oplevelser, ro og fordybelse i skønne omgivelser.

Det siger gæsterne om Garden of lemons:

Et stykke af himlen er ganske enkelt faldet ned, og jeg kniber mig i armen, over at Garden of Lemons er jeres nye melodi, en ny komposition, der muligvis afviger fra barokken og det klassiske, men som fuldstændig og helt og aldeles aldrig spiller falskt. Derimod klinger den direkte ind i hjerte og sjæl. Tak. Dette sted viser, at verden stadig er mest god. …, Mia Nelle Dröschler, kunstner

Program:

Sådan cirka kommer din dag til at forløbe:
8.30-9.30  morgenmad
kl 9.30 planlægnings møde, angående dagens maleudfordring
10.00-12.30 undervisning og maling ca.
13.00 frokost og kaffe efterfulgt af – måske en siesta
14.30-17.30 undervisning
17.45 billedgennemgang
19.00 middag i skyggen af de store oliventræer

Pris:

Inkluderet i prisen er:

 • undervisning 6 dage
 • overnatning i dobbeltværelse på  Garden of Lemons 
 • fuld forplejning ifølge dagsprogram:
 • morgenmad og frokost alle dage
 • 5 middage på Garden of lemons
 • 1 middag på den lokale restaurant Los Naranjos 
 • Vand, te & kaffe i løbet af dagen
 • 2 vandringer/inspirationsture i nærområdet

Ikke inkluderet i prisen er:

 • flybilletbillet
 • transfer: 600 kr. t/r i taxi mellem Malaga lufthavn og Garden of Lemons
 • 1 frivillige udflugt til Granada (40 €)
 • 1 middag på restaurant i Granada (40 €) 
 • drikkevarer, som kan købes til rimelige priser på Garden of Lemons

Tillæg:

 • enkeltværelse på Garden of lemons: + 2.100 kr.  

Tilmelding og information: 

 •  Tilmelding sker inden d 
 • Skriv til lotte@cniemann.dk eller ring på telefon 22451174
 • for mere information om undervisning lotte@cniemann.dk
 • for spørgsmål om maden og indkvartering: gardenoflemons@gmail.com
 • telefonnummer Garden of Lemons : 0034 652 034 348 (også WhatsApp, FaceTime og Skype!)

Hjerteligt velkommen! 

Charlotte, Ingo og Henrik