Pablo Llambías, forfatter

Pablo Llambías er en meget rutineret underviser. Han har undervist i skrivning på de fleste kunstskoler i Danmark, på højskoler og mange andre steder. Han er i øjeblikket fast tilknyttet Rytmisk Musikkonservatorium i København, hvor han underviser sangskrivere.

Pablo Llambiás debuterede som skønlitterær forfatter i 1996 med novellesamlingen “Hun har en altan”, Gyldendal. Seneste udgivelser er “Zombierådhus”, Gyldendal 2019.

Pablo Llambías har udgivet to undervisningsbøger i at skrive: “Standardprædikenen” (Aros 2014) for præster og “Skrivning for begyndere” (Gyldendal 2015) for alle skriveglade. For nærmere bekendtskab med hans bøger, se www.llambias.info

Katrine Gislinge, pianist og yin-yogalærer

Katrine Gislinge er kendt som en koncertpianistinde i særklasse. Hendes karriere som pianist har bragt hende vidt omkring i musikverdenen, både som solist, med og uden symfoniorkstre, og i kammermusik sammenhænge. Men karrieren og selvkritikken har også bragt hende vidt i det mentale felt, og for at kunne yde det maximale som kunstner og have det bedst muligt som menneske, har det på præstationsparametret været nødvendigt for hende, at være så meget i balance med sig selv som muligt, gøre sig fri af negative tankemønstre og slippe unødvendig nervøsitet. Her har Yin Mind Yogaen hjulpet hende, og den er i dag en vigtig del af hendes liv. En del hun holder af at videregive til andre.

 

Morten Dyssel, cand.mag. i litteratur

Kursusleder Morten Dyssel har i de sidste femten år undervist bredt i tysk og europæisk litteratur-, kultur- og identitetshistorie på Københavns Universitet og flere af Folkeuniversiteterne i Danmark. Morten har derudover arrangeret og afholdt kurser på Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter, og han har været idé- og ankermand i forbindelse med talrige arrangementer i Det Danske Thomas Mann Selskab, hvis medstifter og formand han er. Med sin sans og flair for faglig formidling er han en engageret og efterspurgt foredragsholder på danske biblioteker og højskoler, i kirker og litterære og kulturelle foreninger. Morten oversætter lejlighedsvis fra tysk til dansk for kulturinstitutioner og nyhedsmedier, og han har selv skrevet artikler og udgivet bøger om tysksproget litteratur, kultur og politik.

Marianne Gross, billedkunstner

Ekspressionistisk minimalisme eller minimalistisk ekspressionisme?

Det ene behøver ikke udelukke det andet og kunst behøver ikke altid at blive sat i bås. Jeg arbejder mest i krydsfeltet mellem abstrakt og figurativt maleri. De fleste af mine motiver skal vel opfattes som landskabsbilleder. For det meste er de i hvert fald inspireret af naturen, landskabet, sten, vand og vækster. Men det primære, er at gengive en stemning, en følelse, en atmosfære – ikke altid en bestemt lokalitet. læs mere….

Flemming Jespersen, grundlægger og leder af Det Spanske Hus i København

“Jeg er til daglig leder af og underviser ved sprogskolen Det Spanske Hus i Borgergade i København.

Som underviser trækker jeg dels på min uddannelse som cand.ling.merc., dels – og især – på mange års praktisk erfaring. Jeg har undervist i spansk siden 1998 og været kursusleder på over 40 sprog- og kulturrejser til vidt forskellige steder i Spanien. Jeg elsker at undervise og at dele ud af det store kendskab jeg har fået til Spanien efter at have boet der i sammenlagt tre år og ved at have rejst dertil utallige gange og besøgt både de kendte turistrejsemål og de fjerneste afkroge af landet.”

Majbritt Kiss, yoga-lærer

Majbritt Cristel Kiss er uddannet på Healing Your Heart Coach fra The Ford Institute i Californien og har taget utallige spirituelle kurser, workshops og seminarer i Danmark, Europa og Indien. Majbritt er uddannet som Yogalærer fra BinduSar Yoga School of India. Derudover har hun haft sit eget yogastudie i Budapest, hvor hun har undervist folk fra hele verden. Hun bor til dagligt i Ungarn og Spanien.

Majbritt har faciliteret yoga retreats i udlandet og workshops i Danmark i over 10 år. Det er hendes intention at skabe et rum, hvor der kan opstå mulighed for at nærme sig stilheden indeni. Majbritts yoga retreats foregår i øjeblikket mest i Spanien, hvor vi har haft ubeskriveligt godt og tæt samarbejde med hende i en del år efterhånden og en masse glade yoga entusiaster har oplevet et unikt yoga retreat på Garden of Lemons. På hendes workshop i Danmark underviser hun i emotional yoga, som er en 3 dages proces. 

“Når jeg ser den udvikling eller rettere selvafvikling, der finder sted, når mennesker får mulighed for at trække sig tilbage for en stund, så er det en fryd. Jeg er ambassadør og fortaler for at retræte er eksistentielt og i en særlig grad værdifuldt. En pause hvor man lader op og genskaber kontakten til sig selv. Det er ligeledes vigtigt for at kunne være noget for dem, man holder af derhjemme.”

Lars Eje Larsson, akvarel-kunstner, Sverige

“I mitt måleri rör jag mig mellan olika bildvärldar som kan växla från rent abstrakta till rent figurativa. Oftast befinner jag mig i ett figurativt måleri med inslag av halvabstrakta element. Mitt arbetssätt växlar mellan intuitivt måleri och att arbeta med förlagor eller avbildning av verkligheten. Ibland blir det en mix av dessa……

För mig handlar egentligen allt måleri, både som utövare och betraktare om viljan att beröra och viljan att bli berörd. Att gå utanför det egna jaget och bli ett med något större.”

Pia Søltoft, ph.d., forfatter og sognepræst ved Christians og Esajas Kirke i Københavns Stift

Pia Søltoft er cand.theol. og ph.d. i teologi og var fra 2000-2016 lektor i etik og religionsfilosofi ved det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet. Her ledede hun Søren Kierkegaard Forskningscenteret i 2010-2013. 

Pia er særligt interesseret i de eksistentielle spørgsmål, som Kierkegaards forfatterskab adresserer og gennem sine foredrag, kurser og workshops sætter hun Kierkegaards tanker ind i en nutidig kontekst, så kursisten kan spejle sine egne overvejelser og tanker i filosofiens og teologiens prismer og blive klogere på sig selv.

Hun har siden 2008 tillige haft sit eget firma Coaching-Kierkegaard, hvor hun hjælper virksomheder med en konkret anvendelse af Søren Kierkegaards tanker i en erhvervsrettet kontekst med særlig fokus på det personlige lederskab og coaching.

Pia Søltoft har skrevet en række bøger om Kierkegaard senest “10 ting ledere kan lære af Kierkegaard” fra 2018, ”Kierkegaard kabinet. En nutidig introduktion” 2017, ”Kunsten at vælge sig selv” 2015, ”Kierkegaard og kærlighedens skikkelser” 2014 og ”Svimmelhedens etik i “ 2000. Pia Søltoft bidrager desuden til den offentlige debat om etik, dannelse og religion gennem kronikker og populærvidenskabelige indlæg.

Anna Törnquist, akvarel-kunstner, Sverige

Som konstnär har jag genom åren främst arbetat med att utforska akvarellens uttrycksmöjligheter och att utmana dess begränsningar, men jag prövar mig också fram med andra tekniker och fascineras av olikheter och kombinationsmöjligheter. Under en tid har det blivit mycket akvarellcollage och blandteknik, och på mina utställningar ställer nu besökarna också nyfikna frågor kring temperan, gouachen som är rollad på vindpapp och monotypierna som vuxit fram i grafikverkstad. De olika materialen inspirerar mig och ger nya dimensioner till mina återkommande motivkretsar.

Oavsett motiv dras jag till kontraster. Just nu arbetar jag mycket med stadens liv, den ensamma människan i folkvimlet och i en överväldigande storstadsmiljö. I landskapen söker jag mig till den vida slätten och de branta bergssidorna, huset som hukar under berget, ljuset i mörkret och lugnet efter stormen. Under många år har jag tecknat och målat åldrande kvinnor i en respektfull blandning av humor och vemodigt allvar. Även i mina återkommande fågelmotiv blandas lättsamma relationskommentarer med mer abstrakta uttryck för flykt och oro, frihet och skönhet.”

Christina Theilgaard, yoga-lærer

“Jeg har dyrket yoga i mere end 10 år, men det var først, da jeg blev introduceret for yinyoga for omkring 3 år siden, at min interesse for at undervise blev vakt. Jeg var sygemeldt med stress, men jeg kunne hurtigt mærke, hvor meget bedre jeg fik det, når jeg dyrkede yinyoga. Yinyoga er blevet en naturlig del af min hverdag, hvor det har skabt forandringer både for min krop og mit sind. Det giver mig en fantastisk ro og opmærksomhed på, hvad der foregår i min krop.

I 2015 valgte jeg at uddanne mig til yinyoga instruktør for at kunne give andre muligheden for at lære yinyogaen at kende, og jeg har efterfølgende suppleret med bl.a. uddannelser inden for yinyoga for kvinders sundhed og meridianlære. Jeg har både firmayoga hold og underviser faste hold i yogacentre i København. Yinyoga har en fantastisk kombination af stilhed og aktivitet, som kan skabe forandringer på mange planer. I min undervisning lægger jeg vægt på, at møde eleverne, der hvor de er, og at de guides langsomt ind og ud af stillingerne, så de får tid til at mærke, hvad stillingerne gør ved kroppen.”

Pia Brix-Thomsen, billedkunstner

Uddannet på Det Fynske Kunstakademi, Odense, 1988-1992 Pia Brix-Thomsen har de sidste 20 år markeret sig stærkt på kunstscenen med sine energifyldte og farvemættede abstrakte værker. Især bemærker man i hendes værker passionen og talentet for at arbejde med lys og dybde. Hendes værker er på engang rolige og afbalancerede og dog sanser man samtidig et kraftfuldt temperament. Hun har siden hun færdiggjorde sin uddannelse i 1993 udstillet i utallige sammenhænge i Danmark og i udlandet. De sidste 17 år primært i galleri i Chicago og i Oslo. Pia Brix-Thomsen har undervist i kunstneriske kurset i 25 år og er en efterspurgt underviser..

Lena Thynell,

Plein Air akvarel-kunstner

Jag målar gärna ” en plein air” friluftsmåleri där jag målar mina akvareller från start till slut utomhus. Detta är en ny utmaning som har lärt mig mycket och fört mitt måleri och teknik framåt. De bilder jag målar utomhus har en fräschör och energi som är svår att uppnå i ateljén. Något jag starkt kan rekommendera för alla och speciellt för den som känner att den “kört fast”.

Jag målar med mycket vatten och jag försöker förmedla en känsla i stället för en exakt avbild.