Kultur og vandringer i det andalusiske forår

24. – 31. maj 2024 

Pris, 8 dage:  fra 13.500 kr. alt inkl. (fly, overnatning, forplejning, transport og udflugter)

Vandringer, natur, kultur, kunst, eftertænksomme refleksioner og gourmet i skøn forening – med udgangspunkt i refugiet ”Garden of Lemons” syd for Granada og ved foden af bjergkæden Sierra Nevada.

”Kultur- og vandrerejserne” er arrangeret af tidligere sognepræst ved Roskilde Domkirke, Paul Kofoed Christiansen i et samarbejde med Henrik Vilain og Ingo Schauser fra Garden of Lemons samt Bering Rejser som teknisk rejsearrangør. Som noget nyt gennemføres forårsrejsen desuden i et samarbejde med Roskilde Ældremotion. 

På Garden of Lemons forenes natur og kultur med fantastisk mad tilberedt af husets kok, Henrik, som byder på himmelske smags- og sanseoplevelser med inspiration fra Frankrig, Italien, Middelhavsregionen, Mellemøsten – og Norden. Måltiderne serveres i refugiets smukke orangeri eller under åben himmel i den skønne have. Ingo har sin force i outdoor aktiviteter. Han har udsøgt sig en række varierede vandreruter i det vidunderlige og smukke andalusiske landskab. Sammen udgør Henrik og Ingo det perfekte værtspar! 

 

Velkommen til at deltage i en af vores to lidt ekstraordinære forkælelsesrejser til den fortryllende spanske region Andalusien i 2024.

Her følger en detaljeret omtale af forårsrejsen 24. – 31. maj. Se også særskilt omtale af sensommerrejsen 21. – 28. september. 

Vi oplever en stor interesse for vores nicherejser til refugiet Garden of Lemons. Et lille paradis, som ligger mellem Middelhavskysten og Granada i det sydøstlige hjørne af Spanien. Området er præget af en frodig og smuk natur med udstrakte citrus- og olivenlunde, som danner en stærk kontrast til Sierra Nevada’s store og imponerende bjergmassiver mod nord. Naturen er storslået med rislende floder, åbne vandingskanaler og langstrakte udsigter, der især i foråret og efteråret inspirerer til at blive oplevet til fods. 

Paul Kofoed Christiansen

Erfaren rejseleder med destinationer Italien, Spanien og Danmark, tidligere sognepræst ved Roskilde domkirke

Leder af naturmotionen, Tove, får en hjælpende hånd 

Hver dag indledes med morgensang og refleksion med åndelige og eksistentielle temaer i Orangeriet. Undervejs på vandringerne vil forkvinde for RÆM, Tove Buch Nielsen, lede os gennem en kort naturtræning. Hun vil guide os til at benytte naturens særlige muligheder for motion og afspænding. Tove har også tidligere deltaget i en af vores rejser til Garden of Lemons.

Kort sagt er ”Kultur- og vandrerejserne til Andalusien” en lystvandring for både sjæl og legeme! 

Programmet er sammensat på en sådan måde, så der er god tid til både fysiske udfoldelser og ro og afslapning i refugiets smukke omgivelser.

Det forventes, at alle deltagere er i stand til at gennemføre vandringer på 8 – 12 km. i kuperet og undertiden udfordrende terræn i et tempo, hvor alle kan følges ad. 

Garden of Lemons vil være det centrale daglige samlingspunkt for alle deltagerne.

Men overnatningerne vil på grund af værelseskapaciteten være fordelt på tre lokaliteter i området: enten det lokale hotel Los Naranjos eller refugiet Garden of Lemons (11 værelser 2 enkeltværelser og 9 dobbeltværelser). Refugiet består af fire mindre huse den fritliggende finca, som er det daglige samlingssted, og tre mindre huse på grunden samt det unikke landsbyhus El Limón i Chite, som ligger tæt på. Ingo sørger for den daglige transport mellem landsbyhuset og refugiet efter behov. Alle bygningerne er totalrenoverede i 2016 og senere. Her kan du mod en merpris bo i elegante omgivelser, som Henrik og Ingo selv har designet og indrettet med hjælp fra lokale arkitekter og håndværkere.

Morgenmaden serveres på de valgte overnatningssteder for at få en rolig og smuk morgen, inden vi hver dag kl. 10.00 mødes til den daglige morgensang i Orangeriet på Garden of Lemons. Hotellet ligger 15 min. gang fra Garden of Lemons. Ved de daglige ture vil bussen efter ønske kunne samle deltagerne op og igen sætte af ved hotellet.

Maden og måltiderne på Garden of Lemons er nogle af de fineste øjeblikke i løbet af et ophold på Garden of Lemons. Vi dækker op under de gamle oliventræer eller i orangeriet i haven, og vores gæster nyder at mødes og spise den skønneste mad inspireret af årstiden og råvarer høstet i de store køkkenhaver. 

Køkkenet er karakteriseret ved lækker og raffineret mad, som oftest er vegetarisk og tilberedt ud fra enkle tilberedningsmetoder, hvor aromaer, smage, farver og varierede teksturer skaber små himmeriske mundfulde. Vi bruger friske råvarer og laver alt fra bunden, og bruger generøst af vores egen ekstra jomfruolivenolie og kryddersalte, krydderier fra verdenskøkkenet, citroner og kapers, der samler sig i de mest vidunderlige mundfulde, hvor alle sanser stimuleres.

Henrik Vilain og Ingo Schauser har udgivet fire kogebøber med opskrifter fra køkkenet på Garden of Lemons: CITRONER –  OLIVEN & OLIVENOLIE – AVOCADO og TOMATER udgivet af Muusmanns forlag, København i 2020, 2021, 2022 og 2023

Alle bøger er oversat til tysk og udgivet i Tyskland ved forlaget Jacoby & Stuart, der i 2022 har modtaget den tyske forlagspris. Bøgerne er blevet udgivet i serien “Von Sternenküchen und Sternenköchen”.

“Henriks mad er uforligneligt smuk og til at skrive bøger og lave film om”

———————————————–

“”Kan mad være kunst? I dette tilfælde, ja! Alle sanser er i spil, når der spises mad fra Henrik & Ingos skønne køkken på Garden of Lemons.

———————————————

“Opskrifterne fra køkkenet på Garden of Lemons er kreative og innovative. Enkle kombinationer, der skaber uventede smage, der spiller den mest vidunderlige “musik” i munden, og skaber en perfekt harmoni, der gør hvert måltid til et eventyr, som refererer til det internationale køkken. Maden er kunstnerisk og en symfoni af farver, der gør det næsten ærgerligt, at den ender med at blive spist!”

——————————————–

“Hver ret var en oplevelse i duft, smag, farver og perfekte teksturer. Jeg har aldrig nogensinde i mit liv før spist så godt.”

———————————————

“En helt uventet forkælelse var den utrolige mad, som Henrik og Ingo tilberedte på Garden of Lemons under vores ophold. Henrik har en unik evne til at samle lokale råvarer og skabe varierede og lækre måltider. Hvert måltid var en fryd for sanserne.”

———————————————

”Fantastisk og fantasifuld, smagfuld mad med brug af avocado, krydderurter og citroner.”

Det siger gæsterne om maden

fra Danmark, Sverige, USA og Israel

Det siger gæsterne om Garden of Lemons:

Et stykke af himlen er ganske enkelt faldet ned, og jeg kniber mig i armen, over at Garden of Lemons er jeres nye melodi, en ny komposition, der muligvis afviger fra barokken og det klassiske, men som fuldstændig og helt og aldeles aldrig spiller falskt. Derimod klinger den direkte ind i hjerte og sjæl. Tak. Dette sted viser, at verden stadig er mest god. …, Mia Nelle Dröschler, kunstner

Oplysninger vedr. rejsen

Rejsens pris for 8 dage i delt dobbeltværelse på hotel LOS NARANJOS er 13.500 kr. pr. person med forbehold for en eventuel miljøafgift til flybrændstof. Grundet voldsomme prisstigninger i hele Europa har vi været nødsaget til at sætte prisen lidt højere end ved tidligere rejser.

Prisen inkluderer

 • Flyrejse samt transfer til og fra lufthavnen i Malaga.
 • Overnatning i delt dobbeltværelse på hotel Los Naranjos.
 • Fuld forplejning (bortset fra ud- og hjemrejsedagene).
 • Morgenmad alle dage (på det valgte overnatningssted).
 • Frokost og middage på Garden of Lemons samt 1 frokost og 1 middag med vin og vand på restauranter.
 • Fri kaffe/te/vand i løbet af dagen på Garden of Lemons.
 • Alle ture som skitseret i programmet guidet af Ingo.
 • Klassisk flaminco-koncert ved poolen på afskedsaftenen.
 • Transport efter ønske mellem byhuset i Chite, hotellet Los Naranjos og refugiet for dem, der måtte have behov.

Tilvalg

 • enkeltværelse på hotel LOS NARANJOS: 1.250 kr.
 • enkeltværelse på GARDEN OF LEMONS: 2.300 kr.
 • delt dobbeltværelse på GARDEN OF LEMONS: 1.250 kr. pr. person.

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer indtaget på refugiet her findes et godt udvalg af vine og drikke til rimelige priser.
 • Guidet rundvisning af dansktalende Robert på Alhambra for dem, der har tilvalgt denne. Prisen er 500 kr. Frist for tilmelding til rundvisningen er (af hensyn til det meget restriktive billetsystem) senest 8. marts. Ved eventuel aflysning kan udgiften ikke refunderes.
 • Transport og guidet vandring på fridagen i flodlejet Barranco de Luna. Pris 30 EURO, som betales på dagen.
 • I forbindelse med byvandringen i Granada holder vi en frokostpause, hvor deltagerne selv går på opdagelse og for egen regning finder et sted at spise.

Tilmelding

– på denne rejse er der et begrænset antal pladser.

 • Tilmeldingen sendes til  pkc.roskilde@gmail.com
 • Tilmelding efter ”først til mølleprincippet” 
 • Ved tilmelding betales et depositum på 4.000 kr.
 • Restbeløbet indbetales senest 8. marts 2024.
 • Ved framelding før 8. marts refunderes det indbetalte beløb bortset fra depositum.
 • Ved framelding efter 8. marts er der ingen refusion.
 • Hvis du/I har en privat rejseforsikring, er der mulighed for ved framelding på grund af sygdom (med lægeerklæring) at få tilbagebetalt hele beløbet gennem dit/jeres forsikringsselskab.

Rejseforsikring

Det anbefales alle at undersøge, hvordan I er dækket under rejsen og i tilfælde af tyveri, ulykke og hjemrejse som sygetransport – herunder ledsagelse af pårørende og afbestilling ved sygdom og andet uforudset.

Sygeforsikring

Det gule sygesikringskort gælder ikke i udlandet. I Spanien kræves det blå sygesikringskort, der dækker det samme som for lokalbefolkningen. Undersøg lige udløbsdatoen!

Opholdsadresse

Refugiet Garden of Lemons

Calle Carretera

18658 Melegís Granada

Spanien

Telefonnumre: +34 605979494 ( Henrik Vilain), +34 652034348 (Ingo Schauser)

Email: gardenoflemons@gmail.com
Hjemmeside: www.gardenoflemons.com

Arrangør

Tidligere sognepræst ved Roskilde Domkirke, Paul Kofoed Christiansen Kong Valdemars Vej 77,2.2
4000 Roskilde
Mobil: 21201985

Mail: pkc.roskilde@gmail.com

I samarbejde med teknisk rejsearrangør, BERING REJSER, medlem af Rejsegarantifonden samt Roskilde Ældremotion (RÆM).