“Et stykke af himlen er ganske enkelt faldet ned.….”

Mia-Nelle Dröschler, kunstner

Tilbagemeldinger fra undervisere og gæster på Garden of lemons

 

“Til Ingo og en Henrik: I min kunst taler jeg ofte om, at indholdet ikke kan eksistere uden formen. Mødet med jer og jeres sted, sætter spørgmålstegn til hvad der i grunden ER kunst? Den firkant vi kalder for maleriet? Eller den grund, der er under vores fødder? Hvor et hus er vokset op, ud fra et inderligt ønske om, at skabe en form og en ramme til at fordybe sig, og måske ligefrem forføres ind i et sanseligt bombardement, fra den omkringliggende natur, til Henriks vidunderlige køkken. I huset rejser sig en rygsøjle af en trappe, som trækker vejret i en ånd, præcist som vi hver morgen slapper af i skelettets hjerte, halebenet, og overgiver os til det der er.Jeres oprigtighed til, at ville dette sted mærkede jeg straks, da jeg mødte jer første gang. Som de levende mennesker i er, kan jeg roligt fortælle jer, at det smitter. Et stykke af himlen er ganske enkelt faldet ned, og jeg kniber mig i armen, over at Garden of Lemons er jeres nye melodi, en ny komposition, der muligvis afviger fra barokken og det klassiske, men som fuldstændig og helt og aldeles aldrig spiller falskt. Derimod klinger den direkte ind i hjerte og sjæl. Tak. Dette sted viser, at verden stadig er mest god. ….”

Mia-Nelle Dröschler, kunstner

Huset i Chite er: “Et lille stykke paradis. En fredfyldt oase med alle moderne bekvemmeligheder og en udsøgt udsmykning. Alt er gjort for at få dig til at føle dig hjemme og endda bedre end derhjemme. Hvis billederne på hjemmesiden er smukke, så er virkeligheden endnu bedre. Her er det hele: roen, gåturene i frugtplantagerne lige uden for døren, landsbyens rolige gader. Og hvis er til byliv, så er Granada mindre end 30 minutter væk i bil. Men i sidste ende er man så veltilpas , at det er svært at forlade huset, man kobler af, man slapper af og man er så veltilpas. Ingo er super responsiv, giver gode adresser og vil gøre alt for at sikre, at dit ophold forløber bedst muligt. Kort sagt: rejs hertil med lukkede øjne for der venter lykke forude”. 

Arnaud Decoudun,- Paris, august 2018

“En kæmpe nydelse for alle sanser at være på akvarelmalekursus her i smukke Garden of Lemons, med Uffe Boesen som super dygtig lærer og Henrik og Ingo som fremragende, altid imødekommende værter. Henrik som fantastisk madkunstner og Ingo som beredvillig chauffør og tur guide og alt mulig andet hjælper. Tusind tak til jer alle 3.”“Jeg havde en fantastisk uge i Garden of Lemons.. Garden of Lemons er et så unikt og skønt sted. At male i denne smukke have med citron og appelsintræer og friske figner og vindruer og duftende roser og …… Med Henriks smagfulde lækre mad = ren nydelse og Ingos inspirerende ture. Jeg kan ikke forestille mig noget bedre sted til kreativ udfoldelse”

“Helt unikt, vidunderligt sted, Akvarelkursus med Uffe Boesen, en enestående oplevelse, med Henrik Vilain og Ingo Schauser som verdens bedste værter, nærværende, opmærksomt, på samme tid afslappet og intenst, i omgivelser man kun drømmer om, med rosa himmel over blå bjerge om morgenen, og siden dufte og syner af orangetræer, roser, vilde urter, figner og næsten gennemsigtige druer mod himlen. Og Henriks mad, der er uforligneligt smuk, velsmagende, sund og mættende på den bedste måde. Til at skrive bøger og lave film om.”

” Opholdet på Garden of lemons har været enestående. Henrik og Ingo er indbegrebet af gæstfrihed, imødekommenhed, uegennytte og æstetik. Det er ren forkælelse.”

”Så fine og æstetiske rammer, fyldt med ånd og kærlig imødekommendhed. SÅ FANTASTISK. Garden of lemons kan anbefales uden anmærkninger. PERFEKT!”

” Ingo og Henrik er de skønneste værter man kan tænke sig. Deres æstetiske sans og gavmildhed, samtidig med deres åbenhed og respekt for andre mennesker, gør et ophold i deres smukke hus til en absolut fornøjelse.”

”Særdeles hyggeligt, autentisk sted med dejlige appelsinlund og ild i pejsen. Der blev kræset om os.”

”Excellente værelser på EL LIMÓN!!!”

”Helt fantastisk lækker, delikat og velsmagende mad. Kunne ikke være bedre. Tak for det!”

”Har sjældent mødt bedre værtspar. Venlige, imødekommende, vidende, man føler sig i den grad velkommen og taget sig godt af i deres smukke sted. Tak.”

”Uovertruffen forplejning – kærlig, omsogsfuld, imødekommende, hyggelig – absolut smagfuld på alle måder”

”Det er utroligt inspirerende at være i disse omgivelser, hvor man føler sig hjemme og hvor der er en god familiær stemning og tilgang til til køkkenet”

”Fantastisk sted, som at komme på besøg hos sin familie (stor gæstfrihed og imødekommenhed”

 ”Enorm god stemning og mad”

”Fuldstændig fantastisk forplejning!!”

”Dejlige vegetar-fokus, himmelsk smag, godt gået!” 

”tak for en på alle måder god oplevelse”

”For mig som vegetar har det været helt fantastisk skøn mad i varieret, fantasifuld, smagfuld med fin brug af krydderurter og citroner.” 

”Et charmerende kursussted i Andalusiens bjerge” 

”Fantastisk dejligt sted med super mad og dejlige værter. Man føler sig meget hjemme.” 

”I er fantastiske værter!! TAK!” 

Imponerende og SÅ dejlig mad”

”Tusind tak for en helt utroligt forkælende uge på Garden og lemons, hvor vi deltog i malekursus med Inger Bennigsen. Min mand og jeg har nydt en uge, hvor alt var en oplevelse ud over det sædvanlige. Fincaen har en pragtfuld beliggenhed, med en bolig der emmer af stil og vidunderlig arkitektur. Alle måltider på stedet var en stor oplevelse. Ganske enkelt små kunstværker, hver enkelt ret.Vi takker jer, Henrik og Ingo, for jeres åbenhed og hjertelige medleven i vores ophold og kursus på jeres refugium. Vi ville meget gerne give mere end 5 stjerner, hvis det var muligt. Hilsen Lone og Hans Jacob.”

Tusind, tusind tak, for en helt vild god uge. Har nu været hjemme i 4 dage, og savner hver eneste oplevelse fra ugen i Andalusien. I har været et helt fantastisk værtspar. Så rummelige at I lod os, fremmede, komme ind i jeres hjem og liv, og bare nyde. I er vist enere!”

”Jeg ved godt, vi har betalt for opholdet, men vi har vist modtaget en oplevelse, der ikke kan betales for. Tak for det. Vi er stadig begejstret for jeres fine stil, I har holdt i begge jeres huse. Det er meget beundringsværdigt, og vi beundrer det, og fortæller højlydt om det. Det var også en stor oplevelse, at opleve en gruppe komme så fantastisk ud af det, så alle havde en god og fyldig plads. Der må vi også takke jeres åbenhed overfor os, mennesker. I har bare været supergode.”

”Tusind tak for et dejligt ophold – hos jer – hvor det intet manglede! Dejligt selskab – dejlig undervisning – oooooog så lækker mad – Henrik – du må altså skrive den kogebog   Jeg har nydt hvert et sekund – værelset var så dejligt – det bedste – tror jeg – som jeg havde ønsket mig – selskabet var fint – dejlige mennesker – og Inger,s undervisning var så fin – og personlig – Ingo,s ture – og Henrik,s mad – ja, jeg mangler næsten ord :-)”

“Vill med detta tacka för en fantastisk vecka i Garden of lemons. Vilken värme!!!!! Både från er o naturen. Vilken mat, Henrik. Vilka trevliga guidningar, Ingo. Ja, hela veckan blev ett haleluja momen”

”TACK! Jag tycker att hela upplägget var lysande och kommer gärna igen ett annat år. Jag tittar på akvarellerna jag gjort och drömmer mig tillbaks.”

”Härligt med den goda maten och omsorgen från Henrik o Ingo som dessutom var så charmiga o härliga på alla vis.” 

”Tack för en härlig målarvecka hos er, god mat, trevlig samvaro, er gästfrihet och inte minst ett toppenväder. Här i Göteborg är det grått, trist och regnigt idag, då känns det bra att tänka tillbaka på solen och värmen.”

”Tack för en fantastisk vecka hos er. Henriks goda mat och all vänlighet och omtanke av Ingo. Hoppas att ni hinner vila och njuta , ta ett dopp i poolen, sitta i skuggan och njuta av ett glas vin….”

”Ni har varit helt fantastiska! Så trevliga, tillmötesgående  och omtänksamma mot oss alla, och er underbara Garden of lemons var en perfekt miljö för akvarellkurs!”

”Stort tack för en supertrevlig vecka.”

”Jag vill tacka så väldigt mycket för den underbara veckan hos er. Det var verkligen en succé! I mitt minne sitter platsen där vi stod och målade och såg det fina huset och poolen. Minnet är också fullt av er omsorg, glada humör, hjälpsamhet och mycket mycket mer. Tack Henrik för den fina maten! Tänker på den när jag står i mitt eget kök och lagar mat och längtar…… Här hemma är det blåsigt och lite svalare än hos er. Regnat har det gjort i två dagar. Idag var det uppehåll på eftermiddagen och då passade jag på att tvätta bilen. Det slutade med att jag stod i hällregnet och tvättade det sista.”

”Jag har haft fullt upp i veckan, fyra grupper med damer som har målat citroner i ett och hört om vårt äventyr i Chite. Det var ett antal som var intresserade att komma med på en kurs framöver.  :-)”

”Tack! Man kan inte missa min stora förtjusning  i Henrik (matkonstnären) . Härligt att se”.

”Jag kan inte tacka er tillträckligt!!! Det har varit en helt fantastisk vecka och jag lever fortfarande kvar i er härliga spirit.”

”Vilken toppenvecka vi hade hos Henrik och Ingo”

“What a place! Thank you both Ingo and Henrik for your warm hospitality, your attention to details, and your helpful suggestions. Our 2 weeks here in paradise have been truly memorable, from day trips to Granada, The Alpujarras and the coast, to just lounging in the garden sipping cava and marveling at the lack of clouds in the sky. Homemade lemonade and orange juice, strawberries and apricots from the garden, and the beautiful views from the terrace in the evenings.  Thanks again! We hope to be back some day. 

Laura, Alex, Chris, Cathy and Lucas 6/6/2017: Family York, USA

”We all agreed that among all the fabulous paces we’ve stayed in over the years that yours was the most perfect in all ways. ”

”This is an absolutely beautiful house in a beautiful location. Total relaxation and quiet, lots of space. The garden is full of oranges, lemons, herbs and flowers. The hosts are charming and attentive. We were sad to say goodbye.”

”This is not just a regular rental house. They put their heart and soul into the whole property. There also is a wonderful garden, from which we had so much fun/food. We enjoyed our stay and this hidden heaven is really some place I’d recommend to anyone who is coming to this area.”

“Tusind tak for en vidunderlig uge i jeres fantastiske hus & omgivelser, som er absolut anbefalingsværdigt. Der er mange ting vi ikke har set endnu, så vi håber at kunne komme tilbage en anden gang, måske når min far bliver 60 om 4 år :). Så kan vi fejre endnu en fødselsdag & gøre det til en tradition.”  

3/5 2017: Joan, Martin, Anders Varming Kristver Domenique, Aksel & Jens, Danmark

“Thank you Ingo for sharing the Paradise! Perfect place to relax among the beauty of the unique and elegant house with marvellous sight of the valley and the mountains. There were six of us and we all really loved the house and the pool. Allready miss the smooth sound of leafhoppers in garden during the nighttime under the stars of Andalusia. And have a piano on the house was excellent! It was also nice to make trips to Granada and to the little villages of the valley. Ingo is perfect host and made everything very easy and with pleasant communication. It was fantastic meet the hosts in Spain! I Hope we can come again and highly recommend your place “Jardin de los lemones”. 

Heli, Finland, July 2016

“What heaven to be here. It is so peaceful, so calm. The birds and the geckos are our companions. The thud of a lemon falling is the slow heartbeat of this special place. Thank you, dear friends.”

Alice Jane Emanuel-Hart, Jonathan Emanuel-Hart, Amsterdam, Netherlands, June 2016

“Ausgeschlafen; Pektin; Ferien;  Essen; Liebe; Sinnlichkeit; In-sich-gehen; Neuigkeiten; Erfahrungen; Ohrenschmaus; Riechen; Atmen; Naschen; Genießen; Erleben; Zauberhaft; Interesse; Tatendrang; Rasten; Ohnegleichen;  Neues;  Entdecken – uns ging sehr gut hier  “

Ursula, Manfred, Regina, Ulli April 2016, Deutschland

Für Menschen, die Alleinsein, Nachdenken und in der Natur sein lieben, Ruhe, Frieden und Komfort suchen, ist dieses Haus die Erfüllung. Die Lage an der Sonnenseite des geschützten Valle de Lecrín, die Aussicht über das weite, grüne subbtropische Tal auf die Sierra Nevada ist beglückend. Gelassenheit, Zufreidenheit und Glück sind die Gabe des Hierseins. Ingo und Henrik – wir danken Euch. Margrit und Klaus-H. , Deutschland, Januar/Februar 2016In “el paraíso” mitten in einem Amphitheater wie geträumt – verbrachte ich unvergeßliche Tage mit meinen Freunden Klaus und Magrit – in einem erbauten Refugium – reine Harmonie, reine räumliche Harmonie und Geborgenheit von gelungener Schönheit – Glück – es paßt einfach alles – und so – denke ich – stelle ich mir EDLE BESITZER vor: harmonisch und zufrieden – Menschen, die diesen Ort für Geist und Seele gelungener Empfindung gesdhaffen haben, ja so sollte das Paradies sein! Dank,  in diesem Ambiente von meinen Wanderfreunden Abschied nehmen zu dürfen, danke für diese Erfahrung! 

P.F.A, Deutschland,Januar 2016

“We had a wonderful stay at Ingo & Henrik’s beautiful home. Communication from booking right through until our departure from the house, was excellent. Our local host Iain and Miguel who looks after the house, were both delightful to deal with also. The house is fantastic – a beautifully designed building, tastefully decorated and well furnished – there was nothing lacking in the house from a juicer for our daily garden-picked oranges and lemons, to a roaring fire with all the necessary firewood at our disposal. The house is in an envious position – with fabulous views of the valley from every floor of the house. We had a wonderful stay and really didn’t want to leave! Also if you’re a walker, there are fabulous walks from right outside the door, and lots of local villages to explore. The beach is 30 mins away, the city of Granada 20 mins, and the ski slopes in under 50 mins so you’ve really got the best of everything within easy reach, and yet the peace and quiet of the beautiful Valle de Lecrin to enjoy if you just don’t want to go anywhere. “

Juliette, England, January 2016

Muchisimas gracias, Ingo. Hemos pasado unos días felices en vuestra casa. La casa es aún más bonita que en las fotos. Muy cómoda, cálida y luminosa. Effectivamente es un andalusian paradise. Se oye el rumor constante de agua del valle. “Granada, agua oculta que llora”. La casa es un escenario perfecto para la vida con los amigos y la familia. Es preciosa, luminosa, cálida, acogedora. Desde que entras por la puerta, es el hogar. El lugar a donde uno siempre querría volver. La luz, las escaleras, la música, el arte y la literatura están presentes en cada rincón. Gracias por compartirla con nosotros, ha sido un placer haber sido los primeros españoles en vuestra casa. Cuando se visitan algunes lugares, se cierra una especie de círculo, sin emborgo, a otros se quiere volver, como si uno sólo se hubiera atornado a mirar el paisaje. Copenhagen es un lugar al que volvería y vuestra casa, otro. Tak, tak.  –

Cristina, Spain, December 2015

Når man efter flytur, motorvej og landevejsving øjner “Jardín de los limones” i det grønne dyb, spændes forventningerne. Når man står ud af bilen på gårdspladsen, må man sige: Mageløst! Det smukke, statelige hus, det overdådige syn af citroner, appelsiner, oliventræernes på én gang yndefulde lethed og tyngde, landskabet, der breder sig ud, den elegante swimmingpool, terrassen, der venligt siger: Tag plads…. Inde i huset opleves lyset straks som karakter og funktion, hentet ind og ned med omtanke. Ude som inde er tænkt fællesliv og muligheder for at finde fordybelseskrog. Et hus, et sted, hvor man trives, finder ro, kan udfolde sine interesser . Her er blevet tegnet og malet akvareller, dyrket bogens og bordets glæder. Vi fire venner har haft en skøn tid. 

Kai, Lise, Else og Henning, Danmark, April 2015

Kennst du das Land, wo die Zitronen blühn, in dunklem Laub die Goldorangen glühn und die Oliven still und sanft im Winde wehn? Kennst du das Haus, auf Eisenträgern ruht sein Dach, es glänzt der Saal, es schimmert das Gemach.Kennst du das Haus, wo Treppe wendelt sich empor, wie aus einem Schneckenhaus hervor? Es ist das Reich von Ingo und Henrik, hier strahlt die Seele und wird wieder lebendig…. Wir sagen Dank für drei abwechslungsreiche Wochen voller Poesie, Abenteuer, Genuß, Inspiraion, düften, endlose Sternenhimmel und Vieles mehr. 

Gerda und Detlef, Deutschland, April 2015